Tek.no

Nyhet

OLED, 4K, HDR og rålekkert design

Tyske Loewe slår på stortromma med nye 55- og 65-tommere.

Loewe
4 Mai 2017 14:00

Det finnes et utall TV-modeller der ute, men noen skiller seg ut mer enn andre. Det er eksempelvis Bang & Olufsen et godt bevis på – noe de viste ettertrykkelig da deres retro-inspirerte modell BeoVision Horizon 40 var innom testbenken for litt siden.

Nå har imidlertid den tyske produsenten Loewe dratt sløret av sin hittil siste toppmodell, Loewe Bild 9, og den står neppe tilbake for konkurrentene. Her snakker vi både ellevilt design og – ikke minst – alt som er å oppdrive av ny og heftig teknologi.

For å starte med selve panelet – som kommer i både 55 og 65 tommer – så snakker vi om både 4K-oppløsning og, ikke minst, OLED-teknologi. Dermed snakker vi nok om både heftig sortnivå og knallgode farger. Dette vil også understøttes av støtte for både HDR10 og Dolby Vision, samt såkalt «Hybrid Log Gamma».

Alle tre lover deg et betydelig bedre bilde, på litt forskjellige måter – men akkurat sistnevnte (HLG) er nytt av året og dermed helt markedsferskt.

Svært attraktivt design

Veggmontert variant.
Loewe

Foruten heftige spesifikasjoner snakker vi også om det som er ett av markedets villeste design. Her har man et panel som stort sett er 7 millimeter tykt, og som er tøykledd på baksiden. Designet er visstnok inspirert av Bauhaus- og Art Deco-stilene fra 1920-tallet, og det går også igjen i de forskjellige opphengene du kan få kjøpt.

Bild 9 leveres med nemlig med tre forskjellige monteringsvarianter, der den stående er den kanskje mest slående. Her har Loewe konstruert en skarp og stram metallramme som strekker seg bakover i trekanter både oppe og nede, med to helt rette stenger langs sidene. TV-en er montert i toppen, og ser ut til å «henge» i løse lufta.

De tre hengslingsvariantene.
Loewe

Fargen på stengene er i gull. Videre har du også en bordvariant i sølv, som følger mye samme designstrek – og et veggoppheng med stenger på hver kortside. De tre variantene har henholdsvis fått navnene «Sculptural», «Flexibel» og «Sophisticated».

Klang 9-høyttalerne.
Loewe

Ved siden av TV-en har Loewe også lansert en høyttaler, Loewe Klang 9, som skal gi deg tilsvarende design og langt bedre lyd. Dette kommer i tillegg til den allerede integrerte høyttaleren i TV-en på hele 120 watt, med seks vanlige elementer og fire passive bassmembraner.

...men så var det prisen da

Til slutt lurer du kanskje på hva prisen blir – og som du kanskje har gjettet er ikke dette akkurat billig luksus. Modellene vil etter alt å dømme bli å finne i norske spesialforretninger for slike design-TV-er, og da til rundt 100 000 kroner for den største varianten, og til rundt 80 000 kroner for 55-tommeren. Dette oversatt fra britisk valuta, med oppgitt pris på henholdsvis 8 990 og 6 990 pund.

Klang 9-høyttalerne vil på sin side bli littegranne rimeligere, med utsalgspris på «bare» ca. 50 000 kroner (4 990 pund). Nøyaktige priser og eksakt tilgjengelighet vites foreløpig ikke.

Lyst på noe rått, men litt vanligere?
TEST: Sonys nye toppmodell er nesten helt perfekt »

(Kilde: Loewe, Pocket-Lint)

annonse

Les også