Tek.no

Nyhet

Nå tar Twitter livet av videoappen sin

Nå er det på tide å vinke farvel til Vine.

Vine
Eigil Knudsen
28 Okt 2016 10:34

Om du er blant de mange millioner som hatt glede av den Twitter-eide videoapplikasjonen Vine bringer tjenesten nå triste nyheter. På den offisielle Vine-bloggen meldes det nemlig at den populære videoappen nå har kommet til veis ende.

Vine skal tas livet av i løpet av de neste månedene, men det er ikke angitt et spesifikt tidspunkt for når den ikke lenger vil kunne brukes. Enn så lenge vil det være mulig å benytte den som vanlig.

Vine

Over 200 millioner brukere

Det vil fortsatt være mulig å se på og laste ned Vine-klipp med appen, og Vine-nettsiden vil også fortsette å eksistere inntil videre. Etter hvert vil det imidlertid ikke lenger være mulig å laste opp nye klipp med tjenesten, og brukere vil bli informert om endringer fortløpende.

Tjenesten sender en takk til alle brukere og lover å avslutte den på «riktig måte». Utover dette skriver tjenesten ingenting om hva som er årsaken til at de nå velger å legge den ned, men flere opplysninger om dette vil trolig dukke opp senere.

Vine lar brukere ta opp videoklipp på opptil seks sekunder som enkelt kan deles i sosiale medier. Tjenesten ble grunnlagt i 2012 og kjøpt opp av Twitter samme året. Det er uvisst hvor mange brukere tjenesten har i skrivende stund, men ifølge statistikknettstedet DMR hadde Vine 200 millioner aktive brukere månedlig per november i fjor.

Kanskje forbereder Twitter seg på salg? Flere skal nå være interessert i å kjøpe Twitter, deriblant Google »

Les også
Nå skal Twitter slå hardere ned på sjikane og meldinger med «lav kvalitet»
Les også
– Twitter trenger en redigeringsfunksjon
Les også
Google skal kanskje kjøpe Twitter
Les også
Endelig kan du skrive lengre Twitter-meldinger
Les også
Twitter har fått en ny og nyttig funksjon på iPhone
annonse

Les også