Til hovedinnhold

Nå vil kjempen HP satse på 3D-skrivere for fullt

Skal ha løst de to største problemene med teknologien.

CEL

3D-skrivere for forbrukere er på full fart ut på markedet, og hittil er det kanskje først og fremst produsenten Makerbot som har gjort seg gjeldende på forbrukermarkedet.

De vanlige PC-selskapene har ennå ikke tatt steget helt ut når det gjelder satsing på 3D-skriver-teknologien, men nå ser det ut til at giganten HP har tenkt å endre på dette.

De amerikanske nettstedene TechCrunch og PCWorld melder at toppsjefen i HP, Meg Whitman, nå har kommet med ganske tydelige indikasjoner på at en produksjonsstart av 3D-skrivere er nært forestående for selskapet.

Har stor kunngjøring på lur

I et møte med aksjonærer nylig sa nemlig Whitman at HP skal komme med en «stor kunngjøring» i juni i forbindelse med hvordan selskapet vil tilnærme seg 3D-skriver-markedet.

Bakgrunnen for den kommende kunngjøringen skal være at HP nå har løst to av de viktigste problemene som har hindret at massemarkedet ennå forholder seg noe avventende til 3D-skrivere. For det første peker Whitman på at skriverne ennå er altfor trege, og den andre hemskoen er at kvaliteten rett og slett ikke er god nok.

HP-sjefen gikk dessverre ikke nærmere inn på hvordan selskapet har løst disse problemene, og antydet heller ikke noe spesifikt tidspunkt for en produksjonsstart av 3D-skriverne sine.

Juni måned stemmer imidlertid godt med HPs tidligere uttalelser om at selskapet planlegger å entre 3D-skriver-markedet rundt midten av 2014, som blant andre ZDNet har rapportert.

3D-skrivere kan brukes til så mangt: Denne modellen kan skrive ut levende menneskevev »

(Kilder: TechCrunch, PCWorld, ZDNet)

annonse