Til hovedinnhold

Nå er Android størst på brett

Android og Samsung de store vinnerne i kampen om nettbrett-kundene.

For mange år siden spådde analytikerne i Gartner at Apple kom til å dominere nettbrett-markedet til 2015. Nå er det klart at operativsystemet har dyttet Apple ned fra tronen allerede i året som gikk.

I 2013 hadde Android 62 prosent markedsandel i nettbrettmarkedet. iOS hadde 36 prosent. Windows 8 har to prosent av markedet.

Det er økt totalt salg av nettbrett som gjør at Android klatrer til toppen av listene. Gartner gir i tillegg 7-tommersbrett som Google Nexus 7 mye av æren for salgsøkningen.

Samsung er den store vinneren

Den store vinneren på Android-plattformen er likevel Samsung. I 2013 økte selskapet sin andel av nettbrett-markedet med 336 prosent. Nå har Samsung 19,1 prosent av markedet, mot Apples 36 prosent.

Gartner mener at rimelige Android-nettbrett har gjort at 2013 var året da nettbrettet ble allemannseie. Nå er utfordringen å skape en komplett brukeropplevelse gjennom programvare og tjenester for at kundene skal forbli lojale. Dermed må produsentene løfte blikket og tenke forbi maskinvare og pris.

Trenden i markedet er at de store merkenavnene stadig settes under press fra billigprodukter som pøses ut i markedet. Salget av disse drives av innhold og tjenester, ikke av merkevarelojalitet, mener Gartner.

Nå blir det lettere å finne nettbrett-appene til Android

Kilde: Gartner via Engadget

annonse