Til hovedinnhold

Nettleser-utvidelse utvider Netflix...

...men ikke sånn som du tror.

Netflix blir stadig mer populært, både i Norge og i resten av verden; og strømmetjenesten får titt og ofte æren for å redusere piratvirksomhet. Samtidig satser de på stadig høyere bildekvalitet, men likevel er ikke tjenesten god nok for alle. Da tenker vi ikke på utvalget av filmer og serier – men på brukergrensesnitt og funksjoner i avspilleren.

For selv om de fleste kanskje bruker sin smart-TV, spillkonsoll eller mobile enhet for å se på Netflix, er det også mange som bruker datamaskinens nettleser. Da er det litt enklere å navigere rundt, men skulle du ikke ønske du kunne fått noen flere funksjoner enn på de enklere enhetene?

Brødrene som fikser Netflix

Det skulle de to amerikanske programmerer-brødrene Hariharan og Sriram Rajaraman. Deres motto er at det er flott å jobbe skikkelig hardt én gang, så hvis de tar seg i å gjenta operasjoner – som kanskje å søke opp filmanmeldelser – skriver de en kodesnutt som kan automatisere operasjonen for dem.

Hvis den ikke finner en nøyaktig match på IMDb vil utvidelsen gjette, og vise deg hva den tippet på.

Det er nettopp derfor de har laget Netflix Enhancer, et tillegg til enten Chrome eller Opera, og med en Firefox-versjon rett rundt hjørnet. De holder den heller ikke for seg selv, men deler broderlig – og dét utvider Netflix-funksjonaliteten din betraktelig.

I tillegg til Netflix' vurdering av hvor godt de tror du vil like en film, får du nemlig med Netflix Enhancer installert også opp vurderinger fra både IMDb og Rotten Tomatoes sine karakterdatabaser. Du får dessuten muligheten til å se trailere til mange av filmene, så all forskning du tidligere har måttet gjøre for å avgjøre om du skulle se en hel film er nå samlet på ett sted.

Foretrekker du Netflix på TV-en?
LGs 55-tommer med WebOS er en av de kjappeste vi har testet »

Gjør mange forskjellige ting

Frister det kanskje med en helt tilfeldig episode? Det finnes en knapp for det.

Det er likevel ikke bare denne bakgrunnssjekken på hver film som er samlet på ett sted. Har du for eksempel lyst til å få avspilleren opp som et pop-up-vindu som legger seg oppå alt mulig annet skal det også fint gå an.

Av andre finesser får du anledning til å skjule rader med filmer fra forsiden, hvis det for eksempel er en kategori der du ikke fordrar – og du får også mulighet til å vise en tilfeldig episode fra TV-serier, i fall du ikke er så opptatt av å få dem med deg i rekkefølge.

Utvidelsen finner du på de offisielle utvidelsesbibliotekene til Chrome og Opera, men besøker du Rajaraman-brødrenes nettside finner lenke til begge to – og når Firefox-utgaven etter hvert er ferdig vil den også dukke opp der.

Er det bare Netflix som har fått ned piratkopieringen?
I ett år har vi hatt piratloven – dette har skjedd »

annonse