Sjekk den vakre timelapse-videoen laget i Lord of the Rings-omgivelsene

Slående 4K-timelapse fra New Zealand.

Stadig flere fotografer ser ut til å legge sin elsk på den både tidkrevende og teknisk utfordrende timelapse-teknikken, som sist ble brukt i en svært ambisiøs og teknisk brilliant video av et fargerikt korallrev i utvikling.

Nå melder nettstedet SLR Lounge om et nytt timelapseprosjekt som også har åpenbart høye ambisjoner. «Awakening» er navnet på en video konstruert av den tyske fotografen Martin Heck, som har spesialisert seg på nettopp timelapse-fotografering.

Med Awakening ønsker Heck å fange inn de særskilt naturskjønne omgivelsene i landet hvor de kjente Lord of the Rings-filmene ble spilt inn, nemlig New Zeland, noe han etter videoen å dømme klarte til gangs.

Fotografen fikk også fanget inn fantastiske bilder av nattehimmelen.Foto: Martin Heck/YouTube

Brukte fire måneder

Fotografen brukte hele fire måneder på å reise rundt i landet og samle inn bildemateriale. I jakten etter de mest egnede motivene utforsket han blant annet avsidesliggende landeveier og fjellstier, og mang en natt ble også tilbragt under åpen himmel.

Av kameraer benyttet Heck et Canon EOS 6D og et Canon EOS 550D, og objektivene omfattet telezoom-objektivet Canon EF 70-200 mm f/4L USM, supervidvinkel-objektivet Samyang 14 mm for Canon og Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM.

Videre ble filmen tatt opp i 4K-oppløsning, og til å etterbehandle videoen brukte Heck programmene Lightroom 5, After Effects og Premiere Pro.

Martin Heck driver for øvrig sitt eget selskap kalt Timestorm Films, som altså har timelapse som hovedfelt, og på selskapets hjemmeside kan du finne både flere tekniske detaljer og flere imponerende timelapse-verk. Awakening-videoen kan du se under.

Har du lyst til å begynne med timelapse? Her er vår guide (del 1 av 2) »

Les også
BBC bruker «spionkameraer» til å ta fantastiske naturbilder
Les også
«Hyperlapse»-video fanger hele turen over Stillehavet
Les også
Seks og et halvt års forandring på fire minutter
Les også
Slik hjelper timelapse-videoer kvinner med å få barn
Les også
Sprø musikkvideo proppfull av optiske illusjoner
Les også
Denne timelapse-videoen er noe utenom det vanlige
Les også
Fascinerende video av tatovering i sakte film
Les også
Denne videoen tok 9 måneder å lage
Les også
Fanget flott «hyperlapse»-video fra et fly
Les også
Fotograf leker med tid – skaper kreative bilder
annonse