Nyhet

Gjør deg klar til årets største fotobegivenhet

I år har Nasjonal Fotovandring premier verdt 150 000 i potten.

For tredje år på rad oppmuntres alle landets kameraeiere å ta kameraet og beina fatt i Nasjonal Fotovandring, et arrangement i regi av Akam, Japan Photo og en rekke fotoklubber landet rundt.

Konseptet er enkelt: Du stiller med kamera og godt humør og tar så en rundtur med andre fotoentusiaster i en by eller tettsted nær deg. Etterpå har du noen dager på deg til å levere inn dine bidrag til selve konkurransen.

Årets største fotobegivenhet

Anne-Lise-Stangenes gikk helt til topps med dette bildet i fjor.Foto: Anne Lise Stangenes

I fjor deltok rundt 1000 personer, fordelt på 16 ulike byer – og i år blir fotovandringen større enn noen gang.

Alle deltakerbyene er ennå ikke klare, men totalt vil cirka 20 byer være verter for Nasjonal Fotovandring denne gangen. Listen over deltakerbyer skal etter planen være klar før 17. mai.

Tidligere har arrangementet gått av stabelen i mai måned, men grunnet tett program hos fotoklubbene er datoen du må holde av dersom du ønsker å delta i Nasjonal Fotovandring i år lørdag 13. september.

Store premier

Som i fjor vil det kåres lokale vinnere i hver deltakerby, som så går videre til den nasjonale konkurransen.

Førstepremien i den nasjonale konkurransen er valgfritt fotoutstyr til en verdi av 30 000 kroner, og totalt skjuler det seg premier verdt cirka 150 000 kroner i premiepotten.

I år, som i fjor, vil det i etterkant av Fotovandringen bli produsert en CEWE Fotobok som presenterer et bredt utvalgt av de innsendte bidragene.

Mer informasjon om arrangementet kommer forløpende. I mellomtiden kan du kikke på de lokale vinnerbidragene fra fjoråret og bildene som gikk helt til topps i den nasjonale konkurransen.

Trenger du litt faglig påfyll i forkant av Fotovandringen? Her er 10 tips som gjør deg til en bedre fotograf – helt uavhengig av hvilket utstyr du bruker »

Les også
Sony lanserer prestisjetung fotokonkurranse kun for nordmenn
Les også
Se de 114 imponerende bildene fra fotovandringen
Les også
I dag går årets største fotobegivenhet av stabelen
Les også
Alt du trenger å vite om fotovandringen
Les også
Disse byene blir med på årets største fotobegivenhet
Les også
Her er vinnerbildene
Les også
Se de lokale vinnerne fra fotovandringen
Les også
Er du klar for nasjonal fotovandring?
Les også
Bli med på nasjonal fotovandring
annonse