Tek.no

Nyhet

Bono sier unnskyld for iOS-albumet

U2-vokalisten skylder på stormannsgalskap og feilslått sjenerøsitet.

skjermbilde/Facebook
15 Okt 2014 12:54

Da Apples nye operativsystem iOS 8 ble tilgjengelig, fulgte det med et album fra det irske bandet U2. Mange iPhone-brukere mente imidlertid at PR-stuntet var et stort overtramp fra både Apples og U2s. Siden den gang har Apple sett seg nødt til å lage en sletteknapp for albumet «Songs of Innocence».

Nå har U2-vokalist Bono egenhendig beklaget det som skjedde i en spørretime med fansen på Facebook, ifølge Gizmodo. Det virker riktignok som om artisten prøver å tulle det bort:

– Oops! Ehm, beklager det. Jeg hadde en vakker idé, men vi ble litt overivrige. Artister gjør gjerne slikt innimellom. En dråpe stormannsgalskap, et touch med sjenerøsitet, en liten dash med selvpromotering (her ler de andre i bandet, red.anm), og en dyp frykt for at låtene som vi har brukt livene våre på å lage de siste årene kanskje ikke blir hørt, sier Bono under spørretimen.

Han sier videre at det er «mye bråk der ute», og derfor trengte å lage litt bråk selv. Med det tipper vi han mener at det er stor kamp om oppmerksomheten for artister i dagens musikkbransje.

Apropos selvpromotering for U2 og Apples del, tar vi til slutt med en artig liten konspirasjonsteori fra en nederlandsk PR-fyr, som dukket opp på Twitter i etterkant av iPhone-lanseringen for en måned siden:

Nå kan du slette U2-albumet du ikke visste du hadde
Apple har laget sletteknapp etter kritikk fra brukere »

(Kilde: Facebook via Gizmodo, Twitter (@JOR_ID))

annonse

Les også