Til hovedinnhold

Skriv 30 % raskere på din Nokia

Swype er en ny teknologi som lover å revolusjonere skriving på trykkfølsomme skjermer. I stedet for å trykke på hver bokstav, drar du bare fingeren i en sammenhengende bevegelse over bokstavene du ønsker å bruke.

Teknikken gjør det mulig å skrive opp til 40 ord i minuttet. En vanlig bruker skriver rundt 30 prosent raskere enn ved vanlig tasting, anslår hjernen bak Swype, Cliff Kushler.

En britisk kvinne brukte Swpye da hun i august satte ny verdensrekord i SMS. Hun klarte da å skrive rekordteksten til Guinness på 26 sekunder på sin Samsung Galaxy S.

En rekke produsenter har kastet seg over teknologien, og nå vil Nokia også være med på moroa. De annonserte i dag at Swype vil bli tilgjengelig på selskapets telefoner med operativsystemet Symbian 5th Edition.

I første rekke er det disse modellene som kan få Swype:

Swype kan lastes ned fra Nokia Labs hjemmesider. Foreløpig finnes det dessverre kun ordlister for fire språk – engelsk, fransk, spansk og portugisisk. Det er ventet at flere språk vil komme til etterhvert.
En bruker har tipset oss om programmet SlideIT, som skal fungere likt som Swype og har norsk ordliste.

Når Swype er lastet ned kan du installere det ved å koble mobilen til datamaskinen og laste det inn i PC Suite. Eventuelt kan du legge det på et SD-minnekort og sette det rett i telefonen.

Nedenfor kan du se hvordan Swype fungerer på Symbian OS.

PS: Du kan også få Swype på Samsung Galaxy S og Samsung Galaxy Tab. Selskapet jobber dessuten med å lage programvare for Apple iPhone.

Mer om
annonse