Til hovedinnhold

N97 eller N97 mini. Her er forskjellene

Nokia lanserte nylig en slankere utgave av sin toppmodell N97. Den nye modellen fikk navnet N97 mini, et navn som virker litt misvisende på en mobiltelefon som måler 113 x 52.5 x 14.2 mm og veier hele 138 gram.

Men rett skal være rett – den er mindre enn N97, som har målene 117.2 x 55.3 x 15.9 mm, og veier 150 gram.

Design

Ser vi de to telefonene forfra er det lite som skiller. Telefonene har samme design og samme telefontaster og menyknapp. Skjermen er krympet fra 3,5 til 3,2 tommer. Forskjellen er ikke stor, men du merker den når du skal bruke fingrene på skjermmenyene.

Når vi åpner telefonene ser vi at tastaturet er nokså likt, men at navigasjonstasten til venstre på N97 mangler på N97 mini. Etter å ha brukt N97 en stund undres vi på om det var så smart å ta bort denne knappen, som er god å ha når vi skal navigere i menyer, på nettsider, eller spille spill.

Grensesnitt

Noe av bruksområdet for denne menytasten vil bli overtatt av nye navigeringsfunksjoner i touch-grensesnittet. Blant annet har Nokia lagt til noe som kalles kinetisk navigasjon. I praksis betyr det at vi med fingeren kan sette fart på nettsider og lister. Jo fortere vi drar fingeren, til lenger forflytter vi oss før det stopper opp. Funksjonen er en av suksessene til iPhone, og er blitt kopiert av flere. Nå kommer altså Nokia etter.

Det som er krympet mest ved overgangen fra N97 til N97 mini er faktisk minnet. Mens storebror har hele 32 GB minne, er lillebror ”avspist” med 8GB. Krympet er også batterikapasiteten, fra 432 timer til 320 timer standby, og fra 9 timer og 30 minutter til 7 timer og 10 minutter tale (GSM).

Nytt OS

På Nokia World tok vi en nærmere kikk på N97 og N97 mini. Siden fikk vi en kjapp gjenomgang av nyhetene i operativsystemet v2.0, som finnes på N97 mini, og som vil komme til N97 i form av en programvareoppdatering i neste måned.

Her kan dere også ta del i denne demonstrasjonen:

Mer om
annonse