Til hovedinnhold

Anmeldelse: Hector: Episode 1 (PC)

Hector: Episode 1: We Negotiate With Terrorists er et eventyr i tre episoder som egentlig stammer fra Apples iOS. Der ble det utgitt av utvikleren selv, irske Strandlooper Games. Når det nå har blitt lansert for PC og Mac, er det under paraplyen til Telltale Games ? men tro ikke at dette er noe typisk Telltale-spill. Sjangeren er kanskje den samme som vi er vant med fra LucasArts-veteranene i Telltale, men stilen er særegen og langt, langt røffere.

Blodig start

I det spillet starter har en snikskytter forskanset seg i et høyhus, et eller annet sted i den gudsforlatte engelske byen Clapper's Wreake. I den blodige introduksjonen skyter han hodet av både tilfeldige forbipasserende og politifolk, og ledelsen hos politiet finner ut at det bare er én politimann som kan stanse blodbadet. Han heter Hector, og ligger fyllesjuk i ei grisete fengselscelle som han av en eller annen grunn har flyttet inn i.

Røff humor

Hector: Episode 1 er den morsomste Telltale-utgivelsen jeg har spilt på evigheter. Det er fullstappet av herlige dialoger og absurde situasjoner, men vær oppmerksom på at humoren ikke akkurat er av den fintfølende sorten. Folk som liker å la seg fornærme vil finne massevis å hisse seg opp over her (uten at de får noen sympati fra min side).

Ikke for vanskelig

I tillegg til å være svært morsomt, er Hector stort sett et veldesignet og underholdende eventyrspill. Vanskelighetsgraden er ikke kjempehøy, men spillet er definitivt mer utfordrende enn det gjennomsnittlige Telltale-utgivelsen. Og selv om det også her er snakk om et episodespill, er innholdsmengden og varigheten litt høyere enn det vi er vant med.

Du kan «jukse»

Den åpne strukturen gjør imidlertid at det er visse situasjoner hvor det er litt for lett å overse kritisk informasjon og dermed stange hodet i veggen mens man forsøker å løse nøtter man uansett ikke har forutsetningen for å løse enda. Det er ikke et kjempeproblem, og det innebygde hjelpesystemet sørger for at man alltid kommer videre (hvis man ikke har noe mot å «jukse», altså).

Hysterisk morsomt

Den første episoden av Hector lover godt for resten av sesongen. Det er et til tider hysterisk morsomt eventyr, med mange underholdende gåter, og er et av de friskeste spillene som har kommet fra Telltale på en stund.

Hector: Episode 1: We Negotiate With Terrorists er i salg gjennom Telltale-butikken.

Dom PC: 7/10 GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Hector: Episode 1 på Gamer.no

annonse