Til hovedinnhold

Det amerikanske militæret vil ha svevesykler

Kan dette få fart på utviklingen?

Malloy Aeronautics

Vi gleder oss til den dagen vi kan kjøre på jobb med svevesykkelen vår, men for øyeblikket ser det ut som den er ganske langt borte.

Det er imidlertid én ting som får fart på teknologisk utvikling mer enn noe annet, og det er krigføring. Derfor er det kanskje en god ting at den amerikanske hæren for alvor har fått øynene opp for konseptet.

Investerer i konseptet

The US Army Research Laboratory har ifølge Reuters nå skrevet under på en avtale med de to selskapene Malloy Aeronautics og Survice Engineering, for å utvikle svevesykkel-teknologi for det amerikanske forsvaret.

Malloy Aeronautics har allerede en farkost på prototypestadiet. Den bruker fire svære rotorer, og kan bære en vekt på hele 270 kilo. På full tank kan den forflytte seg 148 kilometer før den må drikke igjen.

Her er en video som viser den ferskeste prototypen i aksjon:

Fra hobbyprosjekt til avtale med US Army

Svevesykkelen har utviklet seg fra et hobbyprosjekt som australske Chris Malloy drev på med på fritiden, i garasjen sin.

En vellykket folkefinansieringskampanje tillot ham å ta det hele til et nytt nivå, og nå har han altså fått napp hos det amerikanske forsvaret.

Forhåpentligvis vil ikke militæret legge beslag på all tiden hans. Det ville jo vært synd om de fikk ha alle de kuleste leketøyene for seg selv.

Malloy er uansett ikke alene om å ville lage svevesykler
Et team i Ungarn jobber med en svevesykkel som de kaller Flike »

(Kilde: Reuters via Cnet)

annonse