Til hovedinnhold

Western Digitals kjempe kommer med 4 TB

«Black»-serien har fått et nytt medlem.

Western Digital/iStock, 3002918

Harddisker med stor lagringskapasitet er fortsatt populært. Allerede i fjor så vi at modeller med en kapasitet på fire terabyte dukket opp – en kapasitet som foreløpig er den høyeste du får tak i.

Nå har Western Digital lansert en helt ny disk i den forbrukerrettede «Black»-serien, under navnet WD4001FAEX. Den byr fire terabyte med lagringsplass. Dette er den første modellene fra giganten som er rettet mot forbrukermarkedet, som også holder full hastighet på platene.

For entusiastene

Selv om harddiskene på ingen måte kan måle seg med de kvikke SSD-ene hva ytelse angår, er denne «Black»-modellen for entusiastene å regne. For bedriftene har man egne, noe mer pålitlige, modeller som koster ekstra. Samtidig trenger folk flest gjerne ikke noe mer enn de litt tregere, effektgjerrige, harddiskene med en mer hyggelig pris.

I mellom finner vi «entusiastharddiskene», som kommer med høy rotasjonshastighet på platene, men uten de funksjonene som er ment for bruk i serverparker og andre bedriftsmiljøer.

Den nye «Black»-modellen holder 7200 RPM, og kobles til via SATA 6 Gbit/s-grensesnittet. Videre har den 64 MB med hurtigminne og to prososessorer for å dytte unna dataene dine.

I butikken

Western Digital Black 4 TB kommer med fem års garanti fra produsenten, og blir tilgjengelig her på berget om kort tid. Prisen ligger foreløpig på rundt 2500 kroner.

(Kilde: Pressemelding)

annonse