Til hovedinnhold

To milliarder mennesker bruker nå Facebook

Gigantisk ny milepæl markeres med nye funksjoner.

Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock.com

Begrepet sosiale medier er nesten blitt ensbetydende med Facebook, og det er det en god grunn til. Tjenesten samler en stor andel av verdens befolkning, og som sjefen sjøl Mark Zuckerberg nå kunngjør har Facebook nettopp passert en ny, gigantisk milepæl.

Tirsdag morgen telte Facebook-samfunnet nemlig intet mindre enn to milliarder brukere på månedlig basis. Den forrige, store milepælen på én milliard ble nådd i oktober 2012, så den siste milliarden har altså tatt fire år og åtte måneder.

Langt foran YouTube

Facebook feirer med å gi deg takkemeldinger for ulike aktiviteter.
Facebook

Facebook er med dette den desidert største sosiale plattformen på nettet, med cirka 500 millioner flere månedlige brukere enn YouTube, som ligger på andreplass. Som TechCrunch meldte for noen dager siden meldte YouTube om 1,5 milliarder brukere nylig.

Av andre statistiske kuriositeter opplyses det på den offisielle Facebook-bloggen at over 800 millioner mennesker trykker på «liker»-knappen hver dag i gjennomsnitt, og mer enn én milliard bruker Facebook-grupper hver måned.

For å markere begivenheten har Facebook snekret sammen litt underholdning i form av noe de kaller Good Adds Up-videoer, som er videoer laget for hver enkelt bruker. Videoene vil dukke opp i nyhetsstrømmen når de er ferdige, og kan også ses på denne siden.

Du vil også få opp en «takkemelding» i nyhetsstrømmen når du reagerer på en venns post med «elsker»-reaksjonen, når du ønsker noen til lykke med dagen og når du oppretter en ny gruppe. Det får være opptil hver enkelt å bestemme hvorvidt disse sprellene er morsomme eller bare plagsomme.

Facebook vil nå vise egne programmer – og betale godt for dem »

annonse