Til hovedinnhold

Nå tar Apple grep mot Flash

Blokkerer flere versjoner av programmet i Safari-nettleseren sin.

Adobes Flash-program har blitt litt av en hoggestabbe etter vedvarende rapporter om store sikkerhetshull. Problemet har vært så alvorlig at Google for en tid siden besluttet å stanse automatisk avspilling av Flash-innhold i Chrome, og nå har Apple gått til et lignende skritt.

På sine støttesider skriver nemlig Apple at de blokkerer noen av de eldre versjonene av Flash i sin nettleser Safari.

Viser til fersk sårbarhet

Det betyr at dersom du forsøker å spille av Flash-innhold i nettleseren med en utdatert versjon av programmet, vil du heretter få opp en melding som sier at programmet er blokkert, og at du må laste ned en oppdatert versjon for å fortsette.

Dette er blokkeringsmeldingen som Safari-brukere vil få opp dersom man kjører en utdatert Flash-versjon. Foto: Apple

Som begrunnelse for tiltaket viser Apple til en nylig oppdaget sårbarhet i Adobe, mest sannsynlig den som ble rapportert forrige uke. Dette hullet rammer Flash til både Windows, OS X og Linux, og kan gjøre angripere i stand til å få Flash til å krasje, og i verste fall gjøre det mulig å ta kontroll over PC-en.

Utskjelt programvare

Denne var imidlertid bare den siste i en endeløs rekke av potensielt farlige sårbarheter i Adobe Flash. I sommer ble det kjent at det finnes massevis av hackerverktøy på nettet som fungerer ved å utnytte sikkerhetshull i Flash, og som et resultat av dette tettet Adobe i september hele 23 av disse hullene.

Programvaren har måttet tåle hard kritikk fra en rekke IT-selskaper, og i tillegg til Google og Apple har også Mozilla tidligere blokkert Flash fra sin nettleser Firefox.

Det aller tryggeste er å fjerne det sårbarhets-befengte programmet fullstendig fra PC-en: Her er vår guide til hvordan du gjør det »

(Via Apple Insider)

Les også
Nå har «dødstidspunktet» for Flash endelig blitt satt
Les også
Flash har fått en henrettelsesdato av Google: Den 30. juni er det slutt på Flash-annonser
Les også
Adobe kvitter seg med Flash-navnet
Les også
Nå bør du fjerne Flash
Les også
«Dødsdømte» Flash har tettet drøssevis av kritiske feil
Les også
Google stopper automatisk avspilling av Flash-innhold med Chrome
annonse