Nå vet vi litt mer om Tesla Model 3

Nye detaljer i dokumenter fra amerikanske EPA.

Da Tesla leverte ut sine første Model 3-biler til ansatte nylig, fikk vi også vite en god del om bilen. Noen detaljer ble imidlertid holdt igjen, og en del av disse får nå innsikt i gjennom bilens miljøsertifiseringsdokumenter fra amerikanske EPA.

Først og fremst er størrelsen på batteriet interessant. Dokumentet lister spenningen i batteriet som 350 volt, mens kapasiteten er 230 amperetimer. Multiplisert gir dette 80 500 wattimer eller 80,5 kWh.

78 kWh tilgjengelig

Dette er imidlertid den totale kapasiteten til batteriet, som ikke nødvendigvis sier noe om hvor mye av kapasiteten som er tilgjengelig for bruk. En fotnote fra produsenten opplyser imidlertid at den tilgjengelige kapasiteten på batteriet er drøye 78 kWh.

Dette er også data for modellen med det største batteriet, som Tesla anslår til 498 kilometer rekkevidde etter den relativt strenge EPA-standarden. Innstegsmodellen har på sin side en anslått rekkevidde på 354 kilometer etter samme standard.

Sertifiseringsdokumentene fra EPA forteller flere detaljer om Model 3.

Annerledes motor enn i Model S og X

EPA-dokumentet lister også opp Model 3-motoren som en permanentmagnetmotor, noe som skiller seg fra induksjonsmotorene som brukes i Model S og X. Bilen er oppgitt å ha en egenvekt på 1740 kilo. En Model S med 75 kWh-batteri veier på sin side 2000 kilo.

Ifølge dokumentet yter Model 3-motoren 192 kW eller 258 hestekrefter. Det er mer enn de fleste andre elbiler på markedet i dag, med unntak av Teslas egne større modeller. Opel Ampera-E har for eksempel 200 hestekrefter, BMW i3 168, VW E-Golf 136, Hyundai Ioniq 120 og Nissan Leaf 110 hestekrefter.

Det er også ventet at det vil komme en Model 3 i Performance-utgave, som sannsynligvis får over 400 hestekrefter.

De endelige rekkeviddetallene fra EPA er foreløpig ikke klare. Du kan se hele dokumentet hos EPA.

Les også
Tesla har bare produsert 260 Model 3 så langt
annonse