Til hovedinnhold

Oculus jobber med VR-skjermer som lurer øyet til å tro den ser på ekte avstander

Oculus/YouTube

VR-teknologien er fremdeles i sitt tidlige stadium, og blant barnesykdommene som må kureres før teknologien blir bredere omfavnet er det fysiske ubehaget mange føler når de benytter VR-briller. Det jobbes hardt med problemet, og nå har selve hovedaktøren på markedet gjort et viktig fremskritt.

På den offisielle Oculus-bloggen har selskapet forskningsavdeling nemlig nå dratt sløret av en ny VR-skjermteknologi som de håper langt på vei skal løse kvalmeproblemet og gjøre selve VR-opplevelsen mye bedre.

Naturlig fokusering

Skjermløsningen har fått navnet «focal surface display» og er en enkelt forklart en ny måte å legge til rette for naturlig fokusering på VR-skjermen på, noe som er en stor utfordring med VR-briller.

Dette er prototypen av brillene med den nye teknologien.
Oculus/YouTube

Teknologien innebærer å tilpasse fokusområdet på den flate skjermen til det tredimensjonale innholdet på skjermen på en realistisk måte. Dette gjøres ved å benytte en spesiell «linse» som bøyer lysstråler i ulike deler av bildet.

Med dette oppnår man altså en slags sømløs, tredimensjonal fokusløsning som tilsvarer måten man bruker øynene til å fokusere i den virkelige verden. Det skal igjen gi en mer realistisk og ikke minst behagelig VR-opplevelse som forhåpentligvis også kan kurere den evinnelige kvalmen og fysiske ubehaget mange føler.

Oculus VR har allerede laget en prototype av teknologien, men sier det kommer til å gå en stund før vi får se løsningen i forbrukerrettede VR-produkter. De mener imidlertid nå at de har et godt grunnlag for videre forskning. Mer informasjon kan du finne på Oculus-bloggen, og se også videoen under, hvor teknologien forklares.

Har du lyst til å ta opp video i VR: Dette kameraet takler VR i 4K, og koster langt mindre enn konkurrentene »

annonse