Tek.no

Nyhet

Spotify fjerner «hatmusikk» fra tjenesten sin

Den populære strømmetjenesten slår ned på det den kaller rasistisk innhold.

Pixabay
17 Aug 2017 12:30

Rase- og diskrimineringsdebatten har blusset opp igjen i USA etter en terroraksjon mot antirasistiske demonstranter nylig. I den forbindelse har flere IT-aktører kommet på banen med tiltak mot de de mener er rasistiske ytringer, og nå har også Spotify kommet på banen, melder Billboard.

Strømmetjenesten bekreftet overfor nettstedet at de nå har fjernet såkalt «white supremacist»-musikk fra tjenesten. «White supremacist» er et begrep som betegner det vi i Europa gjerne kaller høyreekstreme grupper, ofte av nynazistisk karakter.

Listet opp grupper

endermasali/Shutterstock.com

Tiltaket kom etter at musikknettstedet Digital Music News publiserte en artikkel med overskriften «I Just Found 37 White Supremacist Hate Bands on Spotify», hvor angivelig rasistiske musikkgrupper altså er listet opp. Nettstedet omtalte selv fjerningen av låtene fra Spotify i en separat artikkel.

– Spotify handler umiddelbart for å fjerne slikt materiale så snart vi er blitt oppmerksomme på det. Vi er glade for å ha blitt varslet om dette innholdet, og har allerede fjernet mange av gruppene som har blitt identifisert, mens vi raskt evaluerer resten av dem, sa en talsperson for Spotify i en uttalelse.

Det skal først og fremst være grupper som organisasjonen The Southern Poverty Law Center tidligere har definert som rasistiske som er omfattet. The Southern Poverty Law Center jobber med å overvåke det de kaller hatgrupper i samfunnet, og har tidligere hatt høner å plukke med blant annet Apples iTunes-butikk, hvorpå låter skal ha blitt fjernet fra også denne tjenesten.

Låtene som er fjernet fra Spotify skal visstnok ha et relativt lite publikum. Hele listen over de 37 gruppene kan du altså finne hos Digital Music News.

Her er et smart Spotify-triks »

Les også
Den nye Øya-appen har en veldig nyttig Spotify-funksjon
Les også
Spotify-brukerne strømmer inn
Les også
Får du kvaliteten du betaler for i Spotify?
Les også
Snart kan Spotify begynne å reklamere for enkeltlåter
Les også
Spotify dominerer strømmemarkedet
Les også
Nå skal Spotify gi deg personlige spillelister med sommer-tema
annonse

Les også