Til hovedinnhold

Asus' nye spillversting blir svindyr

Men byr på et fyrverkeri av spesifikasjoner.

IFA-messen er i gang, og blant produsentene som er først ute med å lempe ut nye produkter er Asus. Vi har allerede skrevet om selskapets nye ZenBook- og VivoBook-produkter, og nå er turen kommet til Asus' nye kolleksjon av spillbære PC-er, som også byr på mye godsaker.

De nye spillbære Republic of Gamer--maskinene omfatter modellene ROG Chimera, ROG Zephyrus, ROG GX800, i tillegg til et knippe nye Strix-modeller.

Asus Rog Chimera.

Det alle de nye spillbærbare har til felles er at de kan utstyres med det ytterst potente GTX 1080-skjermkortet, som altså lar deg kjøre de mest krevende spillene i både solid oppløsning og høy bildefrekevens. Nye Intel Core i7-prosessorer av Kaby Lake-typen er også på plass.

De to førstnevnte modellene er kanskje de mest interessante.

Chimera er helt ekstrem

ROG Chimera kommer med en 17,3-tommers IPS-skjerm med en nevneverdig oppdateringsfrekvens på 144 Hz, samt G-Sync-teknologien for å hindre riving i bildet under spillingen.

Den skilter også med en Core i7-7820HK-brikke som er fabrikkoverklokket helt opp til 4,3 GHz, opptil 64 GB minne og Thunderbolt 3.

Prisen på denne maskinen blir alt annet enn lave. Den starter på 32 999 kroner, og skal komme i butikkhyllene i løpet av kort tid.

Slank og muskuløs

Asus ROG Zephyrus.

ROG Zephyrus er på sin side en ekstra slank 15,6-tommers spillbær som kommer med Nvidias grafikkarkitektur Max-Q, den nylig lanserte spesiallløsningen som skal gi saftig grafikk til ekstra tynne spillbærbare. Zephyrus har et GTX 1080-skjermkort innabords og samtidig en livvidde på kun 17,9 millimeter og en vekt på 2,24 kilogram.

G-Sync er på plass også på denne modellen, og i tillegg kommer den med en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, opptil 24 GB minne og en SSD på opptil 1 TB.

Ellers har Asus også sluppet et knippe nye Rog Strix-modeller i størrelser på 15 og 17 tommer i ulike konfigurasjoner med både GTX 1060 og GTX 1080 under panseret. En av de nye Strix-modellene, GL702ZC, kommer dessuten med AMDs nye Ryzen 7-brikke, som den første spillbære, ifølge Asus.

Sjekk vår sniktitt på Asus' nye ZenBook Flip S »

annonse