Til hovedinnhold

Samsung Galaxy Note 8 får trolig gigantskjerm og 4K-oppløsning

Både maskinvare og et skjematisk bilde av Note 7-oppfølgeren har lekket.

Vi har hørt et utall rykter om Galaxy S8 den siste tiden, men det har vært ganske stille rundt oppfølgeren til den katastrofale Note 7-brettmobilen siden Samsung indirekte avslørte telefonen i oktober i fjor. Nå har det imidlertid endelig kommet en lekkasje som forhåpentligvis gir oss litt innsikt i hva vi har i vente.

Som PhoneArena melder ble den ferske lekkasjen snappet opp av nettstedet Slashleaks nylig og inneholder noen av de mest sentrale maskinvareopplysningene – i tillegg til en skjematisk fremstilling av telefonen.

Kan få 4K-oppløsning

Kanskje ikke helt overraskende ser det ut til at Galaxy Note 8 blir utstyrt med en Snapdragon 835-prosessorbrikke, samme brikke som Galaxy S8 etter all sannsynlighet vil få. Alternativt skal telefonen også kunne fåes med en uspesifisert Exynos 9-brikke, muligens Exynos 8895, som ble avslørt i februar og som ble markedsført som en Exynos 9-brikke.

I tillegg vil lekkasjen ha det til at telefonen får 6 GB minne og opptil 256 GB lagringsplass, som ikke er direkte sjokkerende informasjon på noe måte.

Det som nok er litt mer nevneverdig er at skjermen ser ut til å få 4K-oppløsning. Lekkasjen indikerer riktignok 4K eller QHD-oppløsning, så det er uvisst om den kan fåes med begge alternativer, eller om det simpelthen er uvisst hvilken oppløsning som gjelder.

Slik ser Note 8 ut, ifølge den ferske lekkasjen. Designet ligner på Galaxy S8.

Skikkelig stor skjerm

Ellers ser det ut til at Note 8 vil få en skjermstørrelse på saftige 6,4 tommer, som i så fall vil plassere mobilen på nivå med blant andre Huaweis Note 8-gigant og i øverste størrelsessegment innen brettmobiler. Note 7 hadde til sammenligning 5,7-tommers skjerm.

En skjematisk illustrasjon av telefonen fulgte som sagt også med i lekkasjen, og ifølge denne følger Note 8 tilsynelatende samme designfilosofi som Galaxy S8, det vil si at skjermen fyller neste hele fronten og kun gir rom for smale striper øverst og nederst.

Ingenting er altså bekreftet ennå, men forhåpentligvis får vi servert flere opplysninger om Samsungs neste brettmobil ganske snart.

Lyst på noe rimeligere? Slik blir Samsungs billigste 2017-modell »

Les også
Samsung bekrefter Galaxy Note 8-lansering i august
Les også
Dette skal være skjermbeskytteren til Galaxy Note 8
Les også
– Samsung skal snart avduke Galaxy Note 8
Les også
Dell slipper 8K-skjerm som kan vise én milliard farger
Les også
Slik blir Samsungs billigste 2017-modell
Les også
Samsungs nye stemmeassistent skiller seg fra konkurrentene – og får egen knapp på S8
Les også
Galaxy S8 får ekstremkamera som overgår Sony Xperia XZ Premium
Les også
Samsung Galaxy Note 7: Omtrent så heftig som en mobiltelefon kan bli
annonse