Til hovedinnhold

Superbillig Iphone om en måned

Mobilbransjen må tåle å bli kraftig rystet, når Apple kliner til med lanseringen av sin nye Iphone. Ikke bare har den fått alle funksjonene verden etterlyste. Den er i tillegg så billig at den vil tvinge konkurrentene til å tenke i helt nye baner.
Vi får ta forbehold om at informasjonen vi har mottatt er korrekt, og at telefonen vil komme i en 8GB-versjon til under 200 dollar, også på det norske markedet. Det er bare 1000 kroner, omtrent det samme som vi betalte for å få ny skjerm til den gamle Iphonen.
Og en versjon med 16 GB skal koste under 300 dollar, eller om lag 1500 norske kroner.
Les alt om Apple Iphone.
Skjulte kostnader?
Nå må vi legge til at vi ikke sitter med alle opplysninger. Dersom du i tillegg må tegne et svindyrt abonnement kan Iphone likevel bli for dyr for mange. Men den lave prisen er en konsekvens av at Apple har sett kunder som ønsker en Iphone rusle ut fra mobilforhandleren med en annen mobil – rett og slett fordi Iphone ble for dyr.
Derfor er det grunn til å tro at priskuttene er reelle, og at Apple vil satse på at vi kjøper tilleggstjenester og programvare som gjør at selskapet likevel tjener penger.
Har alt
For den nye Iphone er virkelig verdt å stå i kø for. Den er litt tynnere enn forgjengeren, og har GPS og 3G. Dessuten snakker vi om versjon 2.0 av operativsystemet.
Det er denne versjonen som virkelig skal åpne dørene for tredjepartsutviklere. De må nok regne med at Apple vil ha sin del av omsetningen når programvaren gjøres tilgjengelig for nedlasting.
Ikke skremt
Erik Sandsmark i Sony Ericsson tar Apples Iphonelansering til etterretning.
- Apple har vist at de kan. Vi tar dette som en utfordring. Det viser at mobiltelefonen er fremtidens musikkmedium. Med Sony i ryggen er vi godt rustet til å møte konkurransen, sier Sandsmark.
Den nye mobiltelefonen fra Apple kommer etter planen til Norge 11. juli.
 

Mer om
annonse