Til hovedinnhold

– Operatørene oppdaterer for tregt

BlackBerry-sjefen mener det tar for lang tid å få godkjent oppdateringer.

Screenshot, BlackBerry Pressefeed
Utdatert programvare har lenge vært et Android-problem. Nå har BlackBerry-brukere i USA det samme problemet.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Android-verdenen er godt kjent med trege oppdateringer og fragmenteringen som oppstår i kjølvannet. Nå er det BlackBerry som får merke at oppdateringer ikke er så enkelt. BlackBerry-sjef, Thorsten Heins, mener det burde gått langt fortere.

Årsaken til tregheten er at operatørene krever å få godkjenne nye versjoner av BlackBerry 10-programvaren før den rulles ut til enheter og brukere i nettverket.

Les også: Viktigste BlackBerry-lansering noensinne

Forsøkte å sikre seg mot forsinkelser

BlackBerry hadde forsøksvis sikret seg mot slike forsinkelser, med en avtale om å sende programvaren for radiodelen av telefonene først. Tanken var at med radioprogramvaren på plass, ville det ikke være nødvendig for operatørene å teste seg gjennom resten av operativsystemet. Den strategien skal ikke ha fungert.

Dermed har BlackBerry-brukere med utstyr kjøpt gjennom operatøren Verizon fortsatt bare BlackBerry 10, mens de fleste andre BlackBerry-brukere er oppe i versjon 10.1 allerede.

– Vi jobber med alle de amerikanske operatørene våre for å skynde på prosessen. De hører på oss, men prosessen tar tid. Når teamet mitt snakker om versjon 10.1 og versjon 10.2 må jeg alltid minne dem på at mange ikke har programvaren ennå. Av og til er vi for langt fremme i tid, og tenker at dette er det BlackBerry 10 egentlig er, mens kundene våre ennå ikke har produktet i hendene sine. Vi vil fortsette å kjempe alt vi kan for dette, for jeg er ikke fornøyd med tiden det tar å få ut en ny oppdatering, forklarte Heins til nettstedet Crackberry.

BlackBerry-sjefen er også tydelig på at han forstår operatørenes usikkerhet og ønske om å teste programvaren grundig. Han peker på at dekning og kvalitet er ting operatørene måles på, og at det er naturlig å ville vite hvilke konsekvenser et helt nytt økosystem av produkter kan ha med seg.

Prisene er på vei til bunns for BlackBerry Z10 i USA.Foto: BlackBerry

Prisdump på dagens toppmodell

Trege oppdateringer er ikke alt BlackBerry har å bekymre seg for om dagen. Amerikanske operatører ser ut til å dumpe prisene på toppmodellen, BlackBerry Z10.

Ved lansering ble det sagt at telefonen ville koste 199 dollar med abonnement og binding. Telefonen er nå mulig å kjøpe helt ned i 49 dollar, eller 300 kroner, med binding.

Prisnedgangen er imidlertid en naturlig del av produktsyklusen for en fire måneder gammel telefon, ifølge BlackBerry selv. Dette skal enkelt og greit være et ledd i å gjøre plass til neste generasjon toppmodell fra det kanadiske selskapet.

Les også: Test av BlackBerry Z10 (Amobil.no)

Dette kan være BlackBerrys kommende toppmodell.

Neste modell kan allerede være kjent. Det går nemlig rykter om en kommende BlackBerry A10.

Telefonen har blitt avbildet på ryktebilder, og ser ut til å ha en design som baserer seg på dagens BlackBerry Z10, med noen små endringer.

BlackBerry A10 skal både ha fått en betydelig større skjerm, på 5 tommer, og en firekjernet systembrikke fra Qualcomm.

Det skal dessuten dessuten ha blitt plass til et rimelig voksent batteri, på hele 2800 mAh, hvis det lekkede produktarket er riktig.

Vår proffguide til BlackBerry Z10 hjelper deg å få mest mulig nytte ut av telefonen.

(Kilder:

crackberry.com

,

pcmag.com

,

engadget.com

)

annonse