Sjekk denne lekre PC-en av tre

Talentfull amerikaner har spesialisert seg på trekabinetter av særs høy kvalitet.

Selv om tre vanligvis ikke er det man forbinder med PC-er, dukker det av og til opp kreative prosjekter som benytter dette materialet. Tidligere i sommer skrev vi om et Raspberry Pi-byggesett av finérplater, og et Kickstarter-konsept gikk ut på å lage tastaturtaster av tre.

Nettstedet ZDNet har nå satt søkelyset på en estetisk begavet PC-maker ved navn Jeffrey Stephenson, som gjennom en årrekke har spesialisert seg på å bygge PC-er i tre.

Det spesielle med disse PC-ene er imidlertid ikke bare materialvalget, men den svært høye designmessige kvaliteten til kabinettene, som du kan se av bildene på Stephensons hjemmeside.

Foto: Jeffrey Stephenson

Eksklusiv tre-PC

Noen av maskinene er riktignok laget av metall, men de fleste er altså møysommelig konstruert av ulike tretyper, hvorav den seneste modellen nylig ble ferdig. Denne nyeste PC-en har fått navnet Flightline (se bilder) og tjener både som eksklusiv pyntegjenstand og PC i ett.

Maskinen er laget av en kombinasjon av lønnetre, mahogni og finér og har en såkalt «art deco»-design inspirert av minnemonumentet til Wright-brødrene, som bygde verdens første fungerende fly.

Ellers er Flightline en meget tynn liten sak med en bredde på kun 4 cm, og på innsiden finnes et mini-ITX-hovedkort fra produsenten Gigabyte. Prosessoren er en Intel Core i3-3225, og den pene tresaken er også utstyrt med 8 GB DDR3-minne og en SSD på 60 GB.

Kjøling ingen problem

Man skulle kanskje tro at en maskin som dette vil ha problemer med å håndtere varmeutviklingen, men ifølge snekkeren selv går dette helt fint.

– Å kjøle en PC handler kun om luftstrømmen. Materialet som kabinettet er laget av spiller ingen rolle når det gjelder å kjøle ned systemet, sa Stephenson når ZDNet stilte dette spørsmålet.

Det ser dessverre ikke ut til at verkene hans skal legges ut for salg i første omgang. Om du ønsker å se flere av modellene kan du avlegge hjemmesiden et besøk, og en kjapp videodemonstrasjon av Fligtline-PC-en kan du se under.

For mer «konservative» selvbyggere slipper Lian Li nå nytt kabinett: Kompakte PC-V360 har plass til mye kraft »

(Kilde: Jeffrey Stephenson, via ZDNet)

Les også
Denne pekeplaten er laget av tre – og koster over 1000 kroner
Les også
Denne er liten, men skal ha plass til en kraftig spillmaskin
Les også
Nå kan du bygge din komplette Raspberry Pi-PC
Les også
Dette Mini-ITX-kabinettet har buet form
Les også
Vil lage taster av tre til Mac
annonse