Tek.no

Nyhet

Nok en Tesla-bil begynte å brenne midt på veien

Tredje elektriske bilbrannen på fem uker.

Shutterstock/Tesla Motors
10 Nov 2013 08:00

Elbilen Tesla har gjort et solid innhogg på det norske markedet, men i hjemlandet USA har de slitt med et par dårlige nyheter. I løpet av de fem siste ukene har nå tre Tesla-biler måttet bli evakuert, etter at batteriene plutselig begynte å brenne.

Ble truffet av rusk på veien

Den siste hendelsen skjedde i den amerikanske delstaten Tennessee før helgen, hvor en Tesla Model S traff noe rusk på veien. Batteriet på undersiden av bilen ble truffet, og ble såpass skadet at en liten brann begynte å spre seg.

Sjåføren ble varslet om å forlate bilen og kom seg ut helskinnet, men bilen ble etterhvert oppslukt av den voksende flammen.

— Fortsatt sikrere enn vanlige biler

Dette er altså tredje gang noe lignende har skjedd i USA, og selv om det ikke har vært noen personskader ennå, har Teslas rykte fått seg et solid slag. Tesla-sjefen Elon Musk står fortsatt hardt på at elektriske biler likevel er de absolutt sikreste bilene, selv om tre av deres egne biler nå har begynt å brenne midt på veien:

— Det bør ikke råde noen tvil om at det er tryggere å kjøre en bil med et batteri enn en stor tank fylt med meget brannfarlig væske, uttalte Musk etter hendelsen.

Alle de tre sjåførene som fikk bilen sin ødelagt, skal ha sagt at de ville bytte den ut med nok en elektrisk bil fra Tesla.

Tesla og Google har blitt gode venner:
Neste år vil Model S bli appvenlig »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også