Tek.no

Nyhet

Denne dingsen dokumenterer livet ditt

Narrative Clip er alltid med og tar bilder hele tiden.

Narrative
14 Okt 2013 16:23

Tenk deg et kamera som alltid er på deg, og som tar bilder med kun sekunders mellomrom av alt som skjer i løpet av dagen, både store og små hendelser. Resultatet blir et svært omfattende fotoalbum av alt du gjorde den dagen – for hver dag.

Narrative ønsker vi skal ta bilder av alt vi gjør, hele dagen.Foto: Narrative

Kameraet «Narrative Clip», som er utviklet i Sverige, gjør akkurat dette. Selskapet bak kaller prosessen for «livslogging», et nær kontinuerlig fotoopptak som gjør det mulig for brukeren å «spole tilbake» til bilder av tidligere hendelser.

Narrative Clip

Selve kameraet er en svært liten og diskret enhet som måler 36 x 36 x 9 millimeter utvendig. Som navnet antyder, så har den en stålklips som brukes til å feste kameraet i halsåpningen på skjorta eller på jakkeslaget. Kameraet leveres i tre forskjellige farger, fra diskret mørk grå, via offwhite til en relativt tydelig oransje farge.

Narrative Clip er kameraet, som kommer i tre forskjellige farger.Foto: Narrative

Inni kameraet finner vi et kamera som gir 5 megapikslers bilder, og en GPS-sensor som gir alle bildene posisjon og klokkeslett. Batterikapasiteten og lagringskapasiteten på 4000 bilder er oppgitt til å rekke for to dagers bruk mellom oppladinger.

Denne levetiden er basert på standardinnstillingen for opptak, hvert 30. sekund. Denne frekvensen er det mulig å justere, i tillegg til at å «dobbeltklikke» på kameraet vil ta et bilde umiddelbart. Slike bilder får et eget bokmerke i bildestrømmen.

Tilhørende nett-tjeneste

Om man er på beina 16 timer i døgnet, vil kameraet i standardinnstilling altså ta nesten 2000 bilder. Hver eneste dag. Det sier seg selv at dette er en overveldende mengde med bilder å håndtere, selv for den mest entusiastiske fotosamler. Derfor har Narrative en tilhørende nettjeneste for bildelagring.

Les også: Åtte fotoblogger du bør lese

Dette er en privat og kryptert lagringstjeneste der absolutt alle bildene som kameraet tar opp, lagres. Narrative har anstrengt seg for at denne bildesamlingen skal være enkel å håndtere med tids- og stedsorientert organisering, i tillegg til at dårlige bilder ikke vil være like lett tilgjengelige som finere bilder.

For å kikke i bildene finnes det både en egen app for både Android og iPhone, i tillegg til at nettlesere kan brukes til dette.

I utgangspunktet er alle bildene merket private. Det er imidlertid mulig å både gi andre tilgang til bilder, eller velge enkeltbilder som kan deles på sosiale medier.

Navneskifte

Du har kanskje hørt om dette prosjektet tidligere, den gang under navnet «Memoto». Nå har selskapet og produktet skiftet navn til «Narrative», etter at elektronikkgiganten Motorola klagde på navnevalget, som selskapet mente lignet for mye på Motorolas egne varemerker.

Les også: OMG - tar du bilder nå?

Dette ønsket ikke svenskene å bruke tid og penger på, så de valgte å skifte navn i stedet for å krige om varemerker.

Kameraet er slett ikke stort, og det har mange venner i verden, allerede lenge før lanseringen 1. november i år.Foto: Narrative

Solid støtte

Prosjektet ble internasjonalt kjent i fjor, da selskapet brukte crowdfunding-tjenesten Kickstarter som starthjelp. Der fikk daværende Memoto inn de USD 50 000 som var målsetningen, på bare fem timer. Da kampanjen var over ved utgangen av november i fjor, hadde de fått tilsagn om imponerende 550 189 dollar.

I tillegg har Narrative nå nylig sikret seg tre millioner dollar til i finansiering, noe som gjør at selskapet i pressemeldinger forsikrer at både produkt og tjeneste er et langsiktig foretak.

Narrative Clip er tilgjengelig fra 1. november i år, og koster 279 dollar på selskapets bestillingsside. Da er lagringstjenesten inkludert for ett år, deretter kommer den til å koste 9 dollar per måned.

(Kilde: www.photographyblog.com)

Les også
– Jeg dreper deg hvis du sladrer
annonse

Les også