Til hovedinnhold

Forbyr taxi-appen Uber

– Skader drosjenæringen, mener myndigheter i Sør-Koreas hovedstad.

Shutterstock

I sommer har taxisjåfører over hele Europa protestert – og til og med gått til streik – mot taxi-appen Uber, som mange mener legger til rette for pirattaxi-virksomhet. I flere land har myndighetene lagt restriksjoner på bruk av appen.

Nå møter Uber enda mer motstand, denne gangen fra transportmyndighetene i Sør-Koreas hovedstad, Seoul. Det skriver Financial Times.

Ifølge avisen verdsettes Uber nå til hele 18,2 milliarder dollar – rundt 113 milliarder kroner, etter den siste kapitalinnsprøytningen i juni. I fjor var Uber verdt «bare» 3,5 milliarder dollar, etter at blant andre Google investerte penger i selskapet.

– Skader drosjenæringen

Administrasjonen i Seoul går nå inn for å forby Uber, og hevder appen bryter flere lover.

– Uber skader de gode menneskene i taxi-bransjen, sier Kim Kyung-ho, sjef for transportdepartementet i Seoul, til Financial Times.

Avisen skriver at myndighetene i Seoul nå jobber med å utvikle en lignende app som vil henvise kunder til drosjer med lisens.

Myndighetene advarer mot at forsikringsselskaper kanskje ikke dekker skader på Uber-passasjerer ved ulykker, og at det ikke er gode nok rutiner for å sikre seg mot sjåfører med kriminell bakgrunn, eller at bilene er godt nok vedlikeholdt.

– Kommentarer som dette viser at Seoul står i fare for å bli hengende fast i fortiden, sier Uber i en uttalelse. Selskapet sier de jobber med lisensierte selskaper som har forsikringer og andre ting i orden.

Uber-appen har forskjellige funksjoner i forskjellige land. Noen steder brukes den til å bestille drosjer fra lisensierte drosje- og limousinfirmaer, mens den andre steder brukes til å organisere transport med sjåfører i private biler uten taxilisens.

Uber-konkurrenten Haxi skaper bråk i Stavanger-regionen:
11 000 nordmenn bruker allerede pirattaxi-app »

(Kilde: Financial Times)

Mer om
annonse