Til hovedinnhold

Kraftig økning i bruk av 4G

Mobildata har doblet seg det siste året, viser nye Netcom-tall.

Kurt Lekanger, Amobil.no

I dag bruker hver Netcom-kunde i gjennomsnitt over 1,1 gigabyte per måned. Dette er mer enn en dobling fra 2013 da 500 MB var tilstrekkelig. Per i dag har 3,2 millioner nordmenn tilgang til Netcoms 4G-nett og det gir resultater på datatrafikken.

– Netcom har investert milliarder i et 4G-nett i verdensklasse. Vi ser at nordmenn blir stadig mer avanserte mobilbrukere og ønsker å ha tilgang til mobilt bredbånd uavhengig av tid og sted, sier administrerende direktør August Baumann i Netcom, ifølge en pressemelding.

Øker mest

Netcom har målt trafikken fra uke 9 til uke 21 i år og nasjonalt har 4G-trafikken økt med 42 prosent. Størst er økningen i Sogn og Fjordane på over 2500 prosent og Akershus på nærmere 500 prosent. I fylkene Akershus, Vestfold, Aust-Agder, Østfold, Telemark og Møre og Romsdal har 4G passert 3G i trafikk.

– Målinger viser at kundene våre er svært fornøyd med 4G-nettet og spesielt med hastigheten. Netcom har svært høye ambisjoner for 4G og vi skal fortløpende forbedre dekningen til det beste for våre kunder, sier Baumann.

Hele 98 prosent av Norges befolkning vil ha tilgang til mobilt bredbånd når Netcom er ferdig med utbyggingen i løpet av 2018, skriver selskapet i meldingen.

Aust-Agder bruker mest data

Mest mobildata per måned, det vil si totalt for 4G og 3G, brukes det i fylkene Aust-Agder, Møre og Romsdal, Oslo, Sør-Trøndelag og Telemark. Mens landsgjennomsnittet er på 1,1 gigabyte brukes det i gjennomsnitt nærmere to gigabyte per kunde i Aust-Agder.

Det er Instagram, Apple, VG, Google og NRK som er de meste besøkte sidene når man benytter mobildata, etterfulgt av Finn, TV2, YouTube, Dagbladet og Facebook.

Tallmaterialet vil bli presentert av administrerende direktør August Baumann i Netcom under dagens PT-Forum i Lillesand som arrangeres av Post- og Teletilsynet.

Les mer: Nå får du 4G på T-banen

Mer om
annonse