Til hovedinnhold

– Apple vil tilby strømming i iTunes

Integrerer Beats Music, ifølge Wall Street Journal.

360b / Shutterstock.com

Strømmetjenester er overalt for tiden, og Apple skal ha merket en kraftig nedgang i bruken av musikkbutikken iTunes. Apple har så langt ikke tilbudt strømming via sin egen tjeneste, men tidligere i år kjøpte selskapet Beats. Selskapet er mest kjent for hodetelefonene de lager, men har også Beats Music som kan sammenliknes med Spotify og Wimp. Nå hevder Wall Street Journal at Beats Music vil bli integrert i iTunes.

Apples musikksalg på verdensbasis skal ha gått ned med mellom 13 og 14 prosent bare til nå i år. På tvers av alle tjenestene falt salget av digitale musikknedlastinger med 2,1 prosent i fjor, ifølge bransjeorganisasjonen IFPI.

Langvarige rykter

Disse tallene skal være en viktig del av bakgrunnen for Beats-kjøpet. Ifølge en kilde som skal være kjent med saken planlegger altså Apple nå å bygge inn Beats Music i iTunes, og lanseringen er ventet i løpet av 2015.

Spekulasjonene rundt en mulig strømmetjeneste fra Apple har gått i lang tid. I fjor sommer var det flere som ventet at Apple ville lansere en slik tjeneste under utviklerkonferansen WWDC.

Mens vanlige digitale nedlastinger stagnerer, er strømmetjenestene på kraftig vei opp. Ifølge analysebyåret Nielsen har disse økt med hele 46 prosent så langt i år, sammenliknet med samme periode i fjor.

Avhengige av betalende kunder

For at ikke platebransjen igjen skal miste inntekter er de avhengige av at tilstrekkelig mange velger å betale for abonnementene sine. Både Spotify og den amerikanske tjenesten Pandora har reklamefinansierte gratisløsninger, men disse kaster betydelig mindre av seg enn de betalte abonnementene. Beats Music finnes foreløpig ikke i noen gratisversjon.

Til tross for grimme tall for musikknedlastinger går Apples iTunes-salg strykende. Apple slapp nylig sine globale kvartalstall. I årets tredje kvartal omsatte butikken, som også inneholder apper, bøker og film, for 4,6 milliarder dollar. I samme periode i fjor var tallet 4,3 milliarder.

Det har vært et forholdsvis begivenhetsrikt år for Apple så langt. Så langt har selskapet sluppet to nye iPhone-modeller, en helt ny iPad og oppdatert alt-i-ett-PC-en iMac med en ekstremt høyoppløst skjerm.

(Kilde: online.wsj.com)

Mer om
annonse