Nyhet

Altinn-problemene er over

Flere kunne ikke bruke det Java-frie innloggingsalternativet.

Det er tid for selvangivelse, og i dag fikk de skatteyterne som selv har valgt å registrere seg som elektroniske brukere en tidlig tilgang til selvangivelsen. Totalt sett dreier dette seg om 580 000 personer.

Helt på skinner har det likevel ikke gått. Velger du den enkleste innloggingsmetoden på Altinn, altså engangskode på SMS, så er det mange brukere som ikke får denne SMS-en. En feilmelding som er lagt ut hos Altinn, forteller at enkelte ikke mottar SMS-kode fra sin teleleverandøren.

Denne engangskoden er også det eneste alternativet dersom du vil ha en Java-fri innlogging.

Gjelder bare enkelte Telenor-kunder

Vi ringte til Ingvild Østraat, seniorrådgiver i Difi, for en oppklaring i hva problemet gjaldt:

– Enkelte Telenor-kunder får ikke engangskode på SMS, kunne Østraat fortelle oss.

Østraat kan videre melde at Difis leverandører jobber med feilsøking av systemene, og de regner ikke med at dette skal skape noen store problemer.

– Vi ligger nå på rundt 25 innlogginger i sekundet, så det er godt med trafikk. Det er altså ikke noen problemer med systemet, det er bare enkelte Telenor-kunder som ikke får engangskodene sine, avslutter Østraat.

Nettsidene til Difi har også vært nede i morgenrushet. Ifølge Østraat skal dette bare ha vært i noen få minutter, og antydet at dette kunne skyldes stor trafikk til de ulike hjelpesidene.

Oppdatert:

Problemene skal nå være over

Knut Sollid, Regional informasjonssjef i Telenor, kan fortelle oss at systemene nå skal gå som normalt. Problemet var relatert til kontoen som sendte ut SMS-ene til brukerne. Det viste seg at denne hadde en feilkonfigurering, slik at kapasiteten ikke var der den skulle være.

Vil vite hvordan du sjekker selvangivelsen uten å bruke Java? I denne guiden viser vi deg hvordan »

Les også
Her får de 200 000 datavirus hver dag
Les også
For første gang får The Gathering trådløst nett
Les også
Du får ikke den netthastigheten du betaler for
Les også
Vil ha Altinn-kildekoden frigjort
annonse