Tek.no

Nyhet

Microsoft håver inn på Android-patenter

Samsung er på sin side lut lei av å betale.

Microsoft, Samsung
7 Okt 2014 06:00

Microsoft sitter på en rekke patenter og rettigheter, blant annet i Android-relaterte programsnutter. En av de som betaler store summer til Microsoft er Samsung, og nå forsøker de å komme seg unna betalingen til programvaregiganten.

Avtalen mellom de to selskapene går ut på at Samsung kan benytte de delene som Microsoft har rettighetene til, mot at Samsung betaler royalties. Med dagens produksjon hos Samsung snakker vi om rundt 6,5 milliarder kroner.

I tillegg til avtalen om royalties er det ble det også inngått et samarbeidsavtale, begge deler datert til 2011. Dette er altså fra tiden før Samsung begynte å gjøre det svært skarpt på Android-markedet.

Står på sitt

Microsoft har på sin side stevnet Samsung, med krav om at de oppfyller sin del av avtalen. Samsung mener at Microsofts kjøp av Nokia og dermed en egen satsning gjør samarbeidet umulig, og vil dermed ut. Microsoft mener naturlig nok på sin side at et slikt oppkjøp ikke har noen som helst betydning for gyldigheten av avtalene.

I tillegg til kravet om at innbetalingene skal fortsette krever Microsoft en erstatning på rundt 45 millioner kroner, som skal dekke kostnader og tap relatert til de uteblivende innbetalingene fra Samsung.

Microsoft virker veldig sikre i sin sak. Samtidig vektlegger de at de setter pris på det lange samarbeidet de har hatt med Samsung. Dette samarbeidet håper også Microsoft at skal fortsette, kanskje ikke uventet, siden Samsung også lager flere Microsoft Windows-baserte enheter, og dermed bidrar til enda flere kroner i kassen hos Microsoft.

(Kilder: The Verge, IDG.se og Microsoft)

Les også
Samsung og Microsoft avslutter Android-krangel
Les også
Sjekk når du får nye Android
annonse