Tek.no

Nyhet

Denne fullverdige PC-en kan du slenge bakpå skjermen

Nyeste Gigabyte Brix byr på overraskende store krefter.

Gigabyte / Shutterstock 169012097
27 Juni 2014 13:00

Alt-i-ett-maskiner er ikke noe nytt, men de siste årene har dette konseptet tatt skikkelig av. Det har Gigabyte også registrert, og det siste skudd på stammen i deres kraftige Brix-serie med knøttsmå spillmaskiner i NUC-formatet ser ut til å sikte på denne trenden.

Den solide kraftpakken Brix Gaming GB-BXi5G-760 er nemlig utformet med egne VESA-fester, som lar deg feste boksen på baksiden av en dataskjerm eller TV ved hjelp av en medfølgende brakett. Når den først sitter der kan vi ut fra spesifikasjonene fortelle at den vil gi deg en svært så respektabel spillopplevelse.

Imponerende spesifikasjoner

På innsiden av det lille Brix-kabinettet skjuler det seg nemlig overraskende mye kraft. Prosessoren er en Intel Core i5 Haswell-prosessor av typen 4200H som støtter boost-frekvenser inntil 3,4 GHz, og hvis det ikke er godt nok lover Gigabyte at en kraftigere versjon med en Intel Core i7 skal lanseres i løpet av august i år.

Det mest oppsiktsvekkende er likevel skjermkortet. Mens mange knøttmaskiner og alt-i-ett-løsninger sverger til mobile grafikkbrikker, har Gigabyte bestemt seg for å ta steget helt ut. De har faktisk klart å presse et fullverdig Nvidia GeForce GTX 760 inn i det bittelille kabinettet, integrert i resten av maskinvaren.

Lagringsplass må du likevel stå for selv, og på denne fronten kan du sette inn en SSD eller harddisk på 2,5 tommer, koblet til vanlig SATA 6 Gb/s, men mSATA er også støttet. Også minne må du selv besørge, og minimaskinen har to spor for SO-DIMM DDR3L-moduler med frekvenser på 1333 eller 1666 MHz.

Mange tilkoblingsmuligheter

Av ytre karakteristika er det en rekke inn- og utganger på nye Brix Gaming. Blant annet byr skjermkortet på to mini-HDMI og en Mini-DisplayPort-utgang, som skal la deg kjøre inntil tre skjermer samtidig.

Fire USB 3.0-utganger lar deg koble til diverse ekstrautstyr, og en kombinert hodetelefon- og mikrofon-kontakt er også på plass i fronten.

Nettverkstilkobling kan du enten få til gjennom en kablet gigabits ethernetport, eller trådløst gjennom det innebygde 802.11 ac-nettverkskortet. Bluetooth er også på plass i versjon 4.0.

Kommer snart til butikkene

Sett ovenfra måler kabinettet 128 mm x 115,4 mm, mens tykkelsen er 59,6 mm; akkurat som blant annet den litt eldre, AMD-baserte Brix Gaming GB-BXA8G-8890. Fargen er imidlertid byttet om fra AMD-rød til Nvidia-grønn, som seg jo hør og bør.

Pris på nykommeren er i skrivende stund ukjent, men den AMD-baserte forgjengeren har ligget stabilt på under 5000 kroner siden den kom i hyllene. Hvis den nye miniboksen frister kan du kjapt sette opp et uforpliktende prisvarsel for GB-BXi5G-760, så gir vi deg beskjed når den dukker opp i norske butikker.

NUC-formfaktoren er designet for å henge bakpå skjermer:
Da den kom på banen i fjor lot vi oss sjarmere og imponere »

Les også
Avslørte Intels neste generasjon knøttemaskin
Les også
Kjøler datamaskinen med kobbersvamp
Les også
Her er produktene leserne våre gleder seg mest til
Les også
Nå kommer Intels vifteløse NUC
Les også
Mikromaskiner kan faktisk by på heftig spillgrafikk
Les også
Gigabyte kverner ut kraftig knøttmaskin
Les også
GeForce GTX 760: Med disse skjermkortene gjør Nvidia alt rett
annonse