Til hovedinnhold

Samsung slår tilbake mot Nvidia etter gigantsøksmål

Saksøker nå Nvidia for patentbrudd og løgner om sin Tegra K1-prosessor.

Espen Irwing Swang/Nividia

Søksmål er vi godt kjent med i IT-verdenen, og veldig ofte handler slike søksmål om patentrelaterte disputter. Det var også tilfellet da skjermkortprodusenten Nvida rettet et massivt søksmål mot Samsung i september i år.

Bakgrunnen for søksmålet var at Nvidia mente at Samsung har brukt Nvidia-patentert arkitektur og teknologi i et meget stort antall mobiltelefoner og nettbrett, uten å gi dem noe form for økonomisk kompensasjon. Nvidia skal ifølge søksmålet ha forsøkt å få til avtaler for lisensiering av patenter til Samsung, men uten at slike avtaler har kommet på plass.

Går til motsøksmål

Samsung går imidlertig heller ikke av banen for å gi advokatene sine noe å bite i, for som nettstedet Fudzilla melder har den sørkoreanske giganten nå gått til et motsøksmål mot Nvidia. Dermed kan en langvarig rettsfeide mellom de to selskapene være i gang.

Ikke overraskende dreier også motsøksmålet seg om patenter. På Nvidia-bloggen opplyses det at Samsung mener Nvidia har brutt seks ulike patenter. Detaljene er uvisse, men det skal blant annet være snakk om tekniske patenter knyttet til bufring-teknologi, samt fysiske patenter.

Søksmålet inneholder imidlertid ikke bare beskyldninger om patentbrudd. Samsung mener også at Nvidia har drevet med villedende markedsføring av sin nye Tegra K1-mobilprosessor, som blant annet brukes i nettbrettet Shield Tablet.

Mener Exynos er raskere i tester

I markedsføringen skal Nvidia ha brukt frasen «verdens raskeste mobilprosessor». Samsung mener dette er villedende fordi deres egen mobilprosessor Exynos 5433, som blant annet finnes i den nye Galaxy Note 4-telefonen, har vist seg å være raskere i flere ytelsestester.

I sitt tilsvar på søksmålet på bloggen sin la Nvidia ved resultatene av en rekke ytelsestester som de mener tydelig viser at Tegra K1 yter vesentlig bedre enn Samsungs prosessor i den store majoriteten av testene, og selskapet står derfor ved markedsføringen sin.

Nvidia lar seg heller ikke skremme av søksmålet for øvrig. Selskapet skriver at de var fullstendig klar over at motsøksmålet ville komme, og at det på ingen måte påvirker besluttsomheten til Nvidia i den pågående patentsaken mot Samsung, som Nvidia for øvrig mener er langt mer alvorlig.

Samsung kommer stadig med nyheter: Nå viser det seg at Galaxy Note 5 kan få 4K-oppløsning »

Mer om
annonse