Til hovedinnhold

Google utfordrer til nettleserkrig

Nettlesermarkedet tilspisser seg for hver dag som går. Mozilla Firefox tok i sommer et kraftig jafs av Microsoft sine markedsandeler, og nå kommer Google på banen med nettleseren Chrome.
Brukervennlighet
Googles egne blogger er alltid et godt sted for å finne ut hva softwaregiganten har i ermet, og det var her de avslørte sin nye nettleser Chrome. Timingen kunne ikke vært bedre, bare et par dager etter at Microsoft lanserte sin andre beta av Internet Explorer 8, som kunne skilte med mange spennende nyheter.
I bloggen sin er visepresident for produktutvikling i Google, Sundar Pichai, og seniorutvikler Linus Opson, ganske klar i hvorfor Google nå går inn i det nye markedet.
- Vi tror vi kan tilføre bedre brukeropplevelser på nett, og samtidig drive innovasjonen av internett fremover, skriver de to i bloggen sin.


Google har laget en egen tegneserie hvor de beskriver den nye nettleseren.
Enkelt og greit
Fokuset hos utviklerne hos Google har ifølge dem selv, ikke vært å lage en fancy nettleser, men et program som tar deg til den nettsiden du vil lese, raskt og effektivt. Utstrakt egen bruk av nettlesere både på jobb og privat var grunnen til at Google nå velger å utfordre de etablerte nettleserprodusentene.
- Alle vi i Google bruker mye tid på å jobbe i en nettleser. Vi søker, chatter, sender e-post, og samarbeider gjennom programmene. På fritiden shopper vi, bruker banktjenester og holder kontakt med venner, alt i nettleseren. På grunn av at vi bruker så mye tid på internett, tenkte vi på hvilke muligheter vi hadde hvis vi startet fra bunnen av, og bygde videre på ideer som allerede finnes, fortsetter Pichai og Opson i bloggen sin.
Isolerte faner
Som vi skrev i vår lille sniktitt på Internet Explorer 8 satser man på isolerte faner. Det vil altså si at om en fane skulle krasje, så påvirker ikke det dine andre aktive faner. Du vil også kunne restarte eventuelle faner som bryter sammen når du jobber eller surfer.
Google har akkurat samme idé, og hver enkelt fane kjøre i det de kaller sin egen lille sandkasse. Dermed slipper man problemene med at hele nettleseren låser seg i det øyeblikket en enkelt nettside lager trøbbel.
Når våre venner over Atlanteren våkner opp i dag, og lanserer Google Chrome, kommer vi tilbake med oppdaterte førsteinntrykk.

Mer om
annonse