Til hovedinnhold

NM i SMS mot nye rekorder

I fjor ble historiens første offisielle Norgesmesterskap i SMS arrangert av Telekiosken og Telenor, og Sonja Kristiansen fra Stavanger viste seg å ha de kjappeste SMS-fingrene i landet. Nå gjentas suksessen fra i fjor, og kvalifiseringsrunder rundt om i Norge sparkes snart i gang.

Men arrangørene øker innsatsen fra i fjor; Norgesmesteren får 10 000 kroner, ny mobiltelefon fra Nokia, terrengsykkel – og selvsagt mye heder og ære. Klarer noen å sette ny verdensrekord i SMS, gir Telekiosken hele 100 000 kroner til vedkommende. Med andre ord, det er bare å legge seg i hardtrening på den offisielle SMS-teksten.

Tror på ny verdensrekord
Om en måned går startskuddet for NM i SMS. 17. oktober kan du som bor på Østlandet og i Oslo eller Akershus besøke en hvilken som helst Telekiosk for å kvalifisere deg til NM-finalen. I resten av landet foregår kvalifiseringsrunden den påfølgende lørdagen, 24. oktober. Finalen holdes 14. november på kjøpesenteret Oslo City hvor alle regionsvinnerne får delta.

- SMS er også en populær kommunikasjonsform i resten av verden. Hvis verdensrekorden ryker, vil dette for alvor bli lagt merke til internasjonalt. Det er mange talenter der ute, og vi tror det er en god mulighet for at en person blir 100.000 kroner rikere, sier markedssjef Arild Kjærnli i Telekiosken.

- Men vi ønsker at det er flere enn de i verdenstoppen som skal delta. Vi håper at folk har lyst til å være med og konkurrere mot kjæresten eller venner. Det er en morsom konkurranseform, sier han til Mobilen.no.

(Artikkelen fortsettes.)
 

 

SMS-dronninga
Sonja Kristiansen imponerte stort i fjor da hun ble den første Norgesmesteren i SMS med tiden 46,06 sekunder, bare 4,54 sekunder bak verdensrekorden som står fortsatt, på å taste den offisielle SMS-teksten på 160 tegn uten ordliste på mobilen. Den vanskelige teksten er bestemt av Guinness World Records, og må også godkjenne en eventuell ny verdensrekord. Kristiansen er automatisk kvalifisert til finalen, ettersom hun er regjerende Norgesmester, opplyser Kjærnli. Stavanger-jenta synes tilsynelatende at det er artig å bli kronet til den beste SMS-eren i landet, selv om hun også har fått et par nye kallenavn i vennegjengen.

- Det er veldig rart å være Norgesmester i noe, men det er jo også gøy. Noen har ertet litt og sagt ”der kommer SMS-nerden” eller ”der er SMS-dronninga”, men det gjør ikke noe, sier Norgesmester i SMS Sonja Kristiansen til Mobilen.no.

Kan du slå verdensrekorden i år?

- Jeg har faktisk klart den, men ikke offisielt. Det var på 40 – ett eller annet (sekunder journ.anm.). Jeg hadde aldri trodd jeg skulle klare det så bra, svarer hun.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Vinn 100 000 – eller få gratis mobil
Er du kjapp på SMS-labben og har lyst til å vinne 100 000 kroner, er det som nevnt innledningsvis bare å øve seg på teksten og delta i konkurransen. Alle som deltar i kvalifiseringsrundene får en Nokia 1208 mobiltelefon gratis. Det er riktignok den enkleste og billigste modellen på markedet, men det er likevel en god premie for å gjøre et forsøk på å komme til finalen i NM i SMS. Kommer du til finalen, er du dessuten garantert en Nokia 5130 og WeSC hodetelefoner, men vinner du får du altså enda flere premier. 100 000 kroner for å taste en tekst på under 41,52 sekunder – den gjeldende verdensrekorden satt av Ang Chuang Yang i 2006 – er utvilsomt godt betalt for deltakelsen. Vi spør om fjorårets vinner har noen råd til årets håpefulle SMS-entusiaster.

- Lær teksten utenat, det går veldig fort. Det er bare å øve og skrive teksten mange ganger så blir det bra.

Hvilke mobiltelefoner vil du anbefale?

- Nokia-telefoner er bra. Jeg vant med en N73, men har nå en N82, svarer Kristiansen.

Markedsstunt?
At Telekiosken og Telenor drar i gang NM i SMS for andre år på rad, er enten et tegn på at de lykkes med det rent markedsføringsmessig, eller at de synes det er en artig greie å arrangere. Svaret er nok en kombinasjon av begge deler, selv om Kjærnli i Telekiosken velger å fokusere mest på det siste.

- Vi var veldig fornøyd i fjor, og håper vi blir enda mer fornøyd i år. Oppmerksomheten er hyggelig å få, og vi tar ansvar for å skape en ny konkurranseform. Det er viktig å markere oss; vi må være offensive og vise at vi kan det vi holder på med, sier Kjærnli.

- En del av de som deltok i fjor har gitt tilbakemeldinger på at de ønsker å delta i år også, og det er morsomt. Nå utvider vi konkurransen, og man kan delta i kvalifiseringsrunden på over 70 ulike steder. Vi håper på verdensrekorder, og står klar med 100 000 kroner til vinneren, avslutter Telekioskens markedssjef.

Mer om
annonse