Nyhet

Smått og godt fra Acer

Acer har på få år slått seg opp som en av de virkelig store gutta når det gjelder datamaskiner, og etter oppkjøpet av både Packard Bell og Gateway i fjor er det heller ikke noen tvil om at de sikter mot toppen.

Nå har Acer akkurat lansert en rekke nye bærbare. I den konvensjonelle kategorien finner vi multimediemodellene Aspire 8935 og 5935 med 16:9-skjermer på henholdsvis 18,4 og 15,6 tommer. Førstnevnte har oppløsning på hele 1920x1080 piksler (full HD) og plass for to harddisker. I tillegg nevner vi bakgrunnsbelyst tastatur og surroundlyd.

Acer slipper også 13,3-tommeren Aspire 3935, som lover en blanding av ynde, kraft og god batterilevetid, med mulighet for 3G integrert.

Tre nye minibærbare

Men det er ikke her fokuset har vært størst denne gangen. Acer var jo relativt tidlig ute på markedet med sin minibærbare Aspire One, og denne trengte nå sårt en oppdatert etterfølger.

Faktisk har det kommet tre etterfølgere. Den største heter ganske enkelt Aspire One 11,6 og har ikke overraskende en skjermstørrelse på 11,6 tommer. De to andre modellene har fått betegnelsene (Aspire One) D250 og 531, begge med 10-tommers skjerm.


Som vi er vant med på minibærbare ligger forskjellen mer i design enn i spesifikasjoner. Du kan lese mer om de tre modellene her.

Tre ting på en gang

Nye minibærbare til tross - den berømmelige rosinen i pølsa ligger denne gangen et annet sted. Som vi skrev om i forrige måned har priskuttet på strømgjerrige ULV-prosessorer ført til at ultraportable nå i større grad blir tilgjengelig for Hvermansen, og det nyvinningene i dette segmentet Acer er mest stolte av: Acer Aspire Timeline.
Timeline-serien består av tre modeller: 5810T, 4810T og 3810T på henholdsvis 13,3, 14 og (du gjettet det) 15,6 tommer - alle i 16:9-format og en oppløsning på 1366x768 piksler.

Nå spør du deg sikkert hva som egentlig er så nytt og spennende med Aspire Timeline. Vel, det første er portabiliteten, altså størrelse og vekt. De tre maskinene i Timeline-serien er slanke og ikke minst lette - 15,6-tommeren veier 2,4 kilo, 14-tommeren 1,9 og 13,3 tommeren veies inn til 1,6.

Det andre er batterilevetiden. Acer har som nevnt brukt Intels ULV-prosessorplattfom for å holder strømforbruket nede uten at datamaskinen blir altfor hemmet ytelsesmessig. I stedet for et større og tyngre batteri har de valgt ut spesielt strømgjerrige komponenter i alle ledd, skjermer med LED bakgrunnsbelysning og bedre strømsparingsrutiner. Totalt skryter Acer av åtte timers batterilevetid på alle Timeline-modellene.

Det tredje er prisen. Typisk har lette bærbare med god batterilevetid og akseptabel ytelse kostet både en skjorte og en arm, men det er ikke lenger tilfelle. Timeline vil ha en pris på omtrent syv tusenlapper.

Når det gjelder de tekniske spesifikasjonene er de tre modellene nokså like, men det er verd å merke seg at 13,3-tommeren ikke har optisk drev. Ellers nevner vi kjapt at innmaten består av Intel Core 2 Duo eller Solo ULV-prosessor, Intel GS45 brikkesett og DDR3 minne. Du kan også få integrert 3G og ATI Radeon HD 4330 grafikkløsning.

Andre ting som bør nevnes er et nytt (og bedre) tastatur, samt en gledelig nyhet for deg som foretrekker å sitte med den bærbare på fanget; Acer har tatt i bruk en smartere kjøleteknologi fra Intel (kalt Laminar Wall Jets) for å forhindre kokte lår.

Flere kommer

Vi minner også på at Acer ikke er den eneste produsenten som nå kommer med relativt rimelige ultraportable. For å hjelpe deg velge vil vi selvfølgelig teste både Timeline og andre aktuelle modeller.

annonse