Til hovedinnhold

Fremdeles ikke smileys på Iphone

En av de mange manglene til Iphone er at smilefjes av alle typer ikke vises. Skriver du :-) eller mottar du :-) ser du ikke annet enn tegnene. Apple har nemlig ikke støtte for slike smilefjes på sin mobiltelefon, bortsett fra i Japan.
Nå har det derimot kommet en omvei som visstnok skal gi oss tilgang til de japanske Emoji-tegnene. Ved å laste ned applikasjonen Spell Number fra Itunes og taste inn den hemmelige koden 9876543.21 får du tilgang til dette.
Vi har selvsagt prøvd dette og det stemmer godt at vi får tilgang til det. Etter å ha fulgt oppskriften til Waterworld dukker Emoji-tegnene opp ethvert sted du taster inn tekst på Iphone. Allikevel fungerer det ikke som ønskelig.
Beklageligvis er det ikke samsvar mellom de japanske tegnene og smilefjesene vi sender, så meldingene våre vises ikke med riktige ikon uansett. Sender vi de japanske tegnene videre vil de vises riktig i vårt SMS-arkiv, men dukker opp som uforståelige symboler på mottakerens mobil.
Derfor er det fremdeles ikke støtte for smileys på Iphone. I hvert fall ikke på den måten vi kunne ønske. Hvis du derimot har lyst til å bruke de japanske tegnene i dine notater eller andre Iphone-applikasjoner er det bare å bruke den nevnte oppskriften til Waterworld.

Mer om
annonse