Til hovedinnhold

Jobb sikkert hvor du vil

IBM er straks klare med en dings som gir deg sikker oppkobling mot jobben.

IBM melder at Secure Enterprise Desktop er klar for å bli sluppet på årets CeBIT. Secure Enterprise Desktop er en liten USB-basert dings som brukes for å koble deg opp mot datamaskinen som står hjemme din via nettskyen.

Secure Enterprise Desktop kobles til en vertsmaskin der du befinner deg og i løpet av to minutter skal du ha en sikker tilkobling mot nettskyen og kunne streame jobbmaskinen din rett ned. Om maskinen du sitter ved er gjennomsyret av ondsinnet programvare skal det ifølge IBM ikke være noe problem. Secure Enterprise Desktop er helt uavhengig av denne og du kan jobbe med sensitivt innhold uten å være bekymret.

IBM mener at det er en rekke bruksområder for denne vesle krabaten. For det første er det sikkert når man er på reise, om enheten forsvinner er det liten fare siden alt ligger lagret direkte i skyen. Videre blir man rimelig fristilt når det gjelder valg av maskinvare, slik at ansatte også kan bruke privat maskinvare om det skulle være aktuelt.

I tillegg vil man kunne spare penger ved at man ved et kontor har færre arbeidsplasser enn ansatte. Tanken her er at siden det er sjelden at samtlige ansatte er tilstede til enhver tid så vil man kunne dele på de maskinene som faktisk er tilgjengelig og de ansatte må da bruke en ledig maskin og utstyret fra IBM for å aksessere den virtuelle maskinen sin.

Prisnivå er ikke satt enda, og enheten er heller ikke helt klar enda. Det jobbes mot at enheten skal være tilgjengelig i løpet av året.

(Kilde: IBM)

annonse