Tek.no

Nyhet

Pocket Wizard deler sine planer

Bekrefter kommende støtte for D800, D4 og 5D Mark III

23 Mai 2012 04:59

Er du en av dem som har kjøpt et av de nye speilreflekskameraene eller blitsene fra Canon eller Nikon, og ønsker å bruke det i kombinasjon med MiniTT1 og FlexTT5? Da er du nok ikke alene, for i lys av nyutgivelsene har PocketWizard nå gått ut med en egen utgivelsesplan for når støtten ankommer for blant annet Nikon D800(E), Nikon D4 og Canon 5D Mark III til det trådløse blitstriggersystemet.

Les også: Lanserer ny PocketWizard

Førstemann ut er faktisk en trådløs radiosender i form av en modul som tillater lysmålerene L-358 og L-758 fra produsenten Sekonic å utløse PocketWizards mottakere gjennom deres system kalt ”ControlTL” – som enkelt og greit står for ”Control The Light”. Den går under navnet RT-32 CTL naturligvis.

Liste over den prioriterte rekkefølgen er som følger:

 1. Kompatibilitet med Sekonic RT-32 CTL
 2. Kompatibilitet med følgende NIKON utstyr:
 3. Nikon SB-910 Speedlight Nikon D4 kamera Nikon D800 kamera Nikon D800E kamera
 4. Hvis din nye baby heter D800E er det mulig det blir noe mer ventetid. PocketWizard opplyser dessverre at dersom den slår seg vrang under testing vil de måtte utsette firmware-støtten noen uker til fordel for resten av godsakene. Sagt med andre ord så vil den få en egen beta firmware som slippes senere og separat, mens de andre vil komme i samlet pakke.
 5. Kompatibilitet med følgende Canon utstyr:
 6. Canon 600EX-RT Speedlite Canon ST-E3-RT Commander
 7. Kompatibilitet med Canon 5D Mark III
 8. Kompatibilitet med Canon 1DX
 9. Det er verdt å merke seg at dette er rekkefølgen for beta-versjonene, og at de offisielle utgivelsene av firmware avhenger av blant annet tilbakemeldinger etter testing i feltet og tiden eventuelle feilrettinger tar.
 10. Om du er som meg lurer du sikkert på hvorfor i alle dager nye hus ikke bare støttes rett ut av boksen. Dette gir PocketWizard et godt svar på, og forklarer at det har å gjøre med at alle nye kamera trenger ”reverse engineering”, eller ”omvendt utvikling” for å fungere, ettersom verken Canon eller Nikon gir ut innsideinformasjon som er nødvendig for å få dem til å snakke samme språk. Det kan godt tenkes at de mest grunnleggende funksjonene kan fungere helt fint, men ikke de mer avanserte funksjonene som svært rask synkroniseringstid, og sonekontrollering av styrke under bruk av mange blitser. Disse krever nemlig spesialisert programmering som er fullstendig avhengige av det nye kameraets eller blitsens interne koding. Uheldigvis får de ikke tak i utstyret noe raskere enn oss andre - de handler nemlig fra vanlige forhandlere - så her er det nok bare å smøre seg med tålmodighet. Ettersom noen er enklere å ”reversere” enn andre tar dette fra noen uker til flere måneder før de fungerer optimalt, - men det er et lite lys i tunnellen: de ivrigste av oss kan følge med og prøve betaversjonene straks de blir klare, ettersom PocketWizard slipper dem i såkalt "rolling beta".
 11. Kilde: PocketWizard
annonse

Les også