Til hovedinnhold
NyhetSe, mobilen parkerer bilen!

iPhone-app parkerer bilen for deg

Valeo bringer framtiden til mobilen din.

Niklas Plikk

En ny applikasjon fra Valeo lar deg parkere bilen din ved hjelp av iPhonen din.

Fjernkontrollert bil

Den nye applikasjonen ble vist frem av Valeo, under den store bilmessen IAA i Frankfurt. Valeo er hovedsakelig en produsent av komponenter og moduler i til bruk i bilindustrien, og står bak den automatiske parkeringsfunksjonen Park4U. Denne funksjonen finnes allerede i flere biler fra Volkswagen, Lincoln, Ford og Audi, og lar førere parkere bilen uten å være nær rattet, da bilen gjør alt av styring selv.

Den nye applikasjonen fra Valeo bruker Park4U-teknologien i bilen til å navigere, slik at du kan stå ved siden av med mobilen i hånden, og se bilen parkere seg selv. Du kan styre både gass og brems på skjermen, og ta pause når du vil, i tilfelle noe skulle komme i veien.

Bra i trange parkeringshus

Det er kanskje ikke så mange ganger hvor det faktisk ville være nødvendig å hoppe ut av bilen før du parkerer, men de få gangene det faktisk er veldig trangt om plass, kan det jo være greit å ha en bil som kan gjøre parkeringsarbeidet selv, mens du står og ser på.

Den nåværende versjonen av Park4U trenger en klaring på 56 centimeter for å kunne parkere, men de jobber allerede med en ny versjon som vil kutte ned distansen til 40 centimeter.

Det er fortsatt uklart når applikasjonen vil bli tilgjengelig for markedet.

Spol til 00:53 i videoen under for å se applikasjonen i bruk.

(Kilder: Cnet, 9tomac)

annonse