Til hovedinnhold

- Vi bryter ingen strålingsgrenser

Den mobilen som stråler mest for øyeblikket er Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro, en populær modell i Norge. Hakk i hæl på listen over de mobilene som stråler mest følger tre litt eldre Sony Ericsson-modeller, før en mobil fra en annen produsent dukker opp.

Også tidligere har Sony Ericsson vært godt representert med mobiler som har høy SAR-verdi. Vi spurte derfor produsenten om hvorfor det var slik at Sony Ericssons mobiler i gjennomsnitt stråler mer enn andre mobiler.

- Samtlige Sony Ericsson-mobiler holder seg innenfor de oppsatte grenseverdiene for mobilstråling. Maksgrensen i EU er 2 W/kg SAR. Sony Ericssons modeller har i snitt 1 W/kg SAR, hvilket er 50 ganger sikkerhetsmarginen, sier pressesjef Erik Ystöm i Sony Ericsson til Mobilen.no.

Det er naturligvis korrekt at ingen Sony Ericsson-mobiler har en høyere strålingsverdi enn 2 W/kg, men i så fall ville de ikke vært tillatt på markedet. Nærmest har 2007-modellen Sony Ericsson T650i vært, med en SAR-verdi på hele 1,8 W/kg.

- Mennesker utsettes i dag for en mengde ulike typer stråling, og det er viktig å understreke at vi ikke under som helst omstendigheter skulle bryte noen grenser på dette området. Vi følger klart og tydelig de anbefalingene og reglene som er bestemt, sier Yström.

Han ville imidlertid ikke kommentere årsaken til at for eksempel HTC, Samsung og LGs mobiler i gjennomsnitt stråler langt mindre, eller om Sony Ericsson overhodet trodde mobilstråling kunne ha en skadelig effekt på mennesker.

Yström ville heller ikke si noe om at de nye mobilene Xperia Arc og Xperia PLAY har en langt lavere strålingsverdi enn det som har vært normalt for Sony Ericsson, og om dette var et forsøk på å fri til de kundene som er skeptiske til mobilstråling.

Les også: Disse mobilene stråler mest

annonse