Tek.no

Nyhet

Rival ønskes velkommen til Norge

Marius Røstad
4 Sept 2007 10:54

Dette står i sterk kontrast til holdningen til blant annet den gigantiske mobiloperatøren Orange. De har hevdet at musikkbutikken til Nokia kan føre til at de nekter å selge det kommende flaggskipet Nokia N81.
Hvorvidt det er en bekymring for brukeropplevelsen eller redselen for tapte inntekter er uvisst. Uansett er ikke dette noe stort problem for norske mobilbrukere. Her til lands ønskes nemlig Nokia Music Store hjertelig velkommen.
- I utgangspunktet er NetCom veldig fornøyde jo flere musikkbutikker som dukker opp. Skal salget ta av er vi avhengig av en bred distribusjon. Vi er derfor positive til musikkinitiativ fra Nokia, Sony Eircsson og andre. Alt bidrar til å løfte fokuset til sluttkundene slik at de begynner å bruke mobilen som musikkspiller, sier innholdssjef Marius Halle i NetCom til Mobilen.no.
- Vår innstilling er at det er positivt at flere jobber for å øke det totale musikkmarkedet på mobilen. Vi ønsker konkurransen velkommen og er i god dialog med Nokia på dette området, forteller informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, til Mobilen.no

Les også:
- Nokia lanserte Music Store
- Nokias nyeste musikkmobiler
- Nokia stjeler fra iPhone

Opptatt av brukerne
Nokia har lovet at mobilen N81 vil komme med selskapets egen musikkbutikk preinstallert på telefonen. Når Telenor og NetCom subsidierer denne telefonen vil plasseringen denne har utvilsomt konkurrere med tilbudet fra wapportalene til de norske operatørene
- Hvis musikkbutikken til Nokia kommer preinstallert på telefonene er vi mest opptatt av at den er tilpasset det norske markedet. Den må fungere for kundene og alt må være på plass, deriblant betalingsløsningene. Vi har flere eksempler på mobiler der produsenten har lagt til lignende applikasjoner, men som ikke fungerer i Norge, forklarer Halle.
De kommer ikke til å følge eksempelet fra Orange med å eventuelt nekte salget av nye telefoner med denne funksjonen innebygd.
- Så lenge musikkbutikken deres følger norske regelverk og markedsføringslover vil ikke vi legge noen føringer. Vi vil derimot diskutere med Nokia hvordan tilbudet på telefonen skal se ut slik at kundene får det de ønsker, sier Halle.

Kommer med PC-klient
Nokia Music Store tar steget et godt stykke lengre enn de andre rivalene på markedet. De lover blant annet en PC-klient som vil gi mulighet for nedlasting også på PC, med blant annet automatisk synkronisering av musikk.
Nå lover både NetCom og Telenor at deres musikkbutikker også står foran store forbedringer. Lengst går imidlertid NetCom, som lover at det snart skal bli mulig å laste ned musikken på PC også.
- Musikkbutikken vi har i dag er første versjon. Etter hvert skal brukerne kunne laste ned musikken både på mobil og PC. Allerede i løpet av høsten vil det komme med endringer i vår butikk, lover Marius Halle.

annonse

Les også