Til hovedinnhold

– Facebook vil kjøpe Opera

Norges egen nettleser kan bli solgt, i følge rykter.

For under to uker siden gikk Facebook på børs, og nettgiganten kunne samle inn 100 milliarder kroner i friske kontakter. Nå ser det ut til at de har funnet ett nytt investeringsmål, etter det massive Instagram-kjøpet i april.

Kilder Pocket-lint.com har snakket med hevder Facebook nå jobber med å få kjøpt opp det norske nettleserselskapet Opera Software.

Samtidig skriver The Next Web at de har snakket med sentrale kilder i Opera. Kildene hevder at ledelsen i selskapet vurderer å bli del av et større privat selskap, fremfor å prøve å vokse alene.

Trenger mer kraft på mobil

Da Facebook søkte for å komme på børs, kom det frem at en av de største truslene selskapet sto overfor, var at de ikke tjente penger på den stadig voksende brukermassen på mobil.

Opera har 270 millioner brukere av nettleseren på tradisjonelle maskiner, og 168 millioner på mobil. At Opera står så sterkt på det mobile markedet styrker ryktene om oppkjøpet.

Et eventuelt oppkjøp skal allikevel være viktigst fordi Facebook ønsker seg sin egen nettleser, slik at de kjempe hardere mot giganter som Microsoft, Google, Apple og Mozilla.

En av få norske kjemper

Opera Software er ett av meget få store IT-selskaper som står selvstendig på Oslo Børs. Der er selskapet verdsatt til 4 millioner kroner.

Opera selv ønsker foreløpig ikke å si noe om ryktene:

– Dette har vi ingen kommentar til, vi kommenterer ikke markedspekulasjoner, sier Operas pressekontakt Zara Lauder til Harware.no

(Kilde: Pocket-lint, Redmond Pie, Digi )

Les også
Opera Max vil spare deg for data
Les også
Dette er Norges «ukjente» superselskap
Les også
Opera inngår hemmelig avtale
Les også
Katastrofe for Facebook-aksjen
Les også
– Facebook-mobilen kommer
Les også
Du er verd 660 kroner på Facebook
Les også
Nå kan du prøve nyeste versjon av Opera
Les også
Facebook kjøper Instagram
annonse