Til hovedinnhold

Android-kunder flørter med iPhone 5C

Nesten halvparten av 5C-kjøperne bytter fra Android.

Apple

Ferske tall fra Kantar Worldpanel viser at Apples toppmodell iPhone 5S selger langt bedre enn den fargerike iPhone 5C på verdensbasis. I Storbritannia går det for eksempel tre ganger så mange av 5S i forhold til 5C.

En klar tendens er at eksisterende iPhone-kunder har valgt å kjøpe toppmodellen 5S, viser rapporten. De som har kjøpt 5C har derimot i hovedsak vært nye eller returnerende Apple-kunder, som har byttet fra Android.

– Nesten halvparten av iPhone 5C-eiere byttet fra konkurrerende merker, og spesielt Samsung og LG, sammenlignet med 80 prosent av 5S-eiere som oppgraderte fra en tidligere iPhone-modell, sier strategisk direktør Dominic Sunnebo i Kantar Worldpanel.

Imidlertid er trenden fortsatt slik at Android kaprer større markedsandeler på verdensbasis, mens Apple taper terreng.

Big in Japan

Mange trodde før iPhone 5C ble lansert at den skulle bli en rimeligere smartmobil med Apple-logo på. Det ble den for så vidt også, men den ble samtidig ikke noe særlig billigere enn forgjengeren iPhone 5.

Apples iPhone-modeller selger fortsatt rimelig bra i hjemlandet USA, i Australia og i Storbritannia, men har bare en markedsandel på totalt 15,8 prosent i de fem økonomisk viktigste EU-landene. Dette er fem prosentpoeng lavere, sammmenlignet med 2012-tallene. I Japan har derimot Apple fått en skikkelig oppsving etter at operatøren NTT DoCoMo begynte å subsidiere mobilen. Her hadde Apple en markedsandel på hele 61,1 prosent i høst.

I "EU Top 5" (Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania), har Android OS nå en markedsandel på 70,9 prosent, mens Windows Phone faktisk ligger på hele 10,2 prosent (bare 5,6 prosent bak iOS!).

Foto: Kantar Worldpanel

Det er vanskelig å gi en like god oversikt over det norske markedet, men vi vet fra salgstallene til NetCom, Telenor og Elkjøp de siste månedene at iPhone selger langt bedre i Norge enn i for eksempel Tyskland, Italia eller Spania.

Les også: NetCom spår at Galaxy S4 blir en julegave-vinner

(Kilder: Kantar Worldpanel)

annonse