Til hovedinnhold

PayPal viser fram NFC-app

Betaling via mobile enheter tar enda et steg, i første omgang til Android.

I disse dager går Mobile Beat 2011 av stabelen i San Francisco, og nå har den amerikanske betalingstjenesten PayPal vist fram sin første applikasjon for NFC(Near Field Communication). Denne kommer til Android og forventes å nå markedet i løp av sensommeren.

Gir nye muligheter

NFC er kort forklart et brikkesett som sitter i enkelte av de nyere mobiltelefonene, og skal gi muligheten til å bruke telefonen som blant annet betalingsterminal, nøkkelkort, ID-kort og informasjonsutveksler. Det forventes at alt fra banker, hoteller og matvarebutikker vil begynne å ta i bruk denne teknologien i løp av de kommende årene, og dette vil bli en standard på mange av de kommende mobiltelefonene.

PayPals applikasjon gjør ikke det helt store med tanke på bruken av NFC, den gir deg muligheten til å overføre penger mellom din konto og en annens kun ved bruk av mobiltelefonen. Dette gjøres ved at telefonen legges inntil hverandre slik at NFC-brikkene kan utveksle data.

En del av fremtiden

Etter du har tastet inn det ønskede beløpet må du taste inn ditt PayPal-passord eller din mobile PIN-kode for å fulløre tansaksjonen. Den helt store nytteeffekten har nok ikke denne applikasjonen ennå, da mye av datautvekslingen går igjennom PayPals servere og ikke direkte via telefonene.

For oss her i Norge er det per i dag kun Samsung Nexus S som har denne teknologien tilgjengelig, men Blackberrys kommende toppmodell Bold U9900 og Nokias N9 skal begge støtte dette. I tillegg sies det at det skal komme en oppdatert utgave av Samsung Galaxy S II som også skal støtte denne teknologien. Den kommende iPhone-telefonen ryktes det også at får NFC, men enn så lenge er dette veldig usikkert.

Under kan du se PayPals presentasjonsvideo av deres nye applikasjon.

Les også:

(Kilde: pocketnow.com)

Mer om
annonse