Nyhet

Derfor blir Firefox treigere

Med utvidelser får du ekstra funksjoner i nettleseren, men noen utvidelser er imidlertid mer til byrde enn til nytte. Mozilla skal nå skjerpe rutinene.

– Det er dessverre alt for vanlig at verktøylnjer og andre utvidelser blir installert uten brukerens samtykke. Mange slike utvidelser bidrar erfaringsmessig til å redusere ytelsen i Firefox, sier Mozilla.

Meningen er å legge ut en varsel på nettsidene til enkelte utvidelser, dersom Mozilla mener en aktuell utvidelse drar ned ytelsen med mer enn 25 prosent. Videre skal installasjonsprosedyren bli strengere, det vil si at alle installasjoner må godkjennes av brukeren før de eventuelt installeres.

Planen er å gjennomføre ytelsestester på topp 100 utvidelser i hver uke, og publisere resultatene på addons.mozilla.org. Den første testen avslører at Foxlingo og Firebug er de største synderne akkurat nå, i hvert fall når det gjelder oppstart av nettleren.

En av de mest interssante er kanskje FastestFox, en utvidelse som er laget for å bidra til raskere surfing, men det viser seg at den fører til saktere Firefox-oppstart. Vi ser også at den populære Xmarks Sync er på listen.

Mozilla har videre planer om å tilby verktøy som skal gjøre det mulig for andre å teste ytelsen.

(Kilder: The Register, Mozilla)

Les også
Mozilla viser fram nytt Firefox-design
Les også
Nettlesere
Les også
Firefox for Android er ute av hiet
Les også
Firefox 4.0 er klar
Les også
Internet Explorer 9 er klar
Les også
Chrome 10 er klar
annonse