Til hovedinnhold

Her er april-mobilene

Se hvilke telefoner som kommer i salg den neste måneden.

iStockphoto / montasje

Det er snart april, og vi begynner å få både CES og Mobile World Congress litt på avstand. Det betyr at flere av telefonene som ble lansert på og rundt disse arrangementene etter hvert begynner å dukke opp i butikkene her i Norge.

Både Samsung og HTC kommer med sine toppmodeller i april, etter at HTC har blitt forsinket med sin HTC One. Det kommer også nye og spennende modeller fra LG, ZTE og Cat Phones. Huawei har ingen nye modeller i april, mens Nokia ikke kan si mer enn at Lumia 520 og Lumia 720 kommer en gang i løpet av andre kvartal – det vil si innen utgangen av juni. Doro kommer ikke med noen nye modeller før i juni, da Doro 622 kommer.

Her er telefonene som kommer i butikkene i april:

Cat B15.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Cat Phones

Cat lager mobiltelefoner som skal tåle tøff behandling, og som er både vann- og støvtette. Selskapet har sagt de styrker sin satsning i Norge, og i april kommer deres nye Cat B15-modell i norske butikker.

Ifølge produsenten selv skal Cat B15 være den mest robuste og slitesterke mobiltelefonen som finnes på markedet i dag. Om det stemmer, vet vi ikke – men at den har en solid innpakning er det ingen tvil om.

Les vår sniktitt på Cat B15

Finn beste pris på Cat B15 i Prisguide

HTC One.Foto: HTC

HTC

HTCs nye flaggskip skulle etter planen kommet i butikkene i mars, men telefonen har blitt forsinket. Det er fortsatt litt usikkert om telefonen faktisk kommer i butikkene i april – men vi tror det er gode muligheter for det.

I likhet med Sonys supermobil Xperia Z, vil HTC One legge seg i aller øverste prisklasse. Telefonen har det aller siste av teknologi, inkludert siste generasjon systembrikker fra Qualcomm.

Les sniktitten på HTC One

Finn beste pris på HTC One i Prisguide

LG

Fra LG kommer det hele tre nye telefoner; LG Optimus L3 II, L5 II og L7 II. Optimus L-serien er det LG kaller "designtelefoner" i mellomklassesegmentet, og L II er andre generasjon av L-serien.

LG Optimus L3 II, L5 II og L7 II.Foto: LG

Optimus L7 II har en 4,3-tommers IPS LCD-skjerm med oppløsning på 480 x 800 punkter, og den kommer med en 1 GHz tokjerneprosessor, 768 MB RAM og 4 GB innebygget lagringsplass. Telefonen får Android 4.1 Jelly Bean.

L3 II får en 3,2-tommers skjerm og en 1 GHz Snapdragon S1-enkjerneprosessor, mens L5 II kommer med 4-tommers skjerm og en MediaTek MTK 6575-systembrikke med en prosessorkjerne på 1 GHz.

Les også: LG oppgraderer L-serien

Finn laveste pris på Optimus L3 II, Optimus L5 II og Optimus L7 II

Nokia Lumia 720.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Nokia

Nokia lanserte to nye og rimelige telefoner på Mobile World Congress i Barcelona; Lumia 520 og 720. Det er imidlertid usikkert når disse kommer på markedet, og Nokia vil overfor Amobil.no ikke bekrefte annet enn at begge telefonene kommer en gang i løpet av andre kvartal. Innen utgangen av juni, med andre ord.

Ettersom det er en viss mulighet for at telefonene dukker opp allerede i april, tar vi dem med på denne listen.

Her kan du lese vår sniktitt på Nokia Lumia 720

Finn laveste pris på Nokia Lumia 520 i Prisguide
Finn laveste pris på Nokia LUmia 720 i Prisguide

Samsung Galaxy S4.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Samsung

Samsung har én ny modell i butikkene i april, og det er ikke en hvilken som helst modell. Samsungs nye flaggskip Galaxy S4 gjorde et fantastisk førsteinntrykk da vi fikk prøve den i forbindelse med selskapets lansering i New York i midten av mars.

Galaxy S4 har en 5-tommers skjerm med full HD-oppløsning (1920 x 1080 punkter) og den modellen som blir solgt i Norge vil komme med en firekjerners Snapdragon 600-systembrikke på 1,9 GHz. I tillegg til heftig maskinvare, har Galaxy S4 også en rekke nye programvarefunksjoner – som automatisk pausing av video når du ser vekk fra skjermen.

I april kommer for øvrig også Samsungs HomeSync, en løsning som ligner på Apple TV – men som i enda større grad fungerer som et tillegg til mobiltelefonen. HomeSync fungerer både som ekstra lagringsplass for telefonen og som et mediesenter.

Les sniktitten på Samsung Galaxy S4

Les sniktitten på Samsung HomeSync

Finn beste pris på Samsung Galaxy S4 i Prisguide

ZTE Grand X Pro.Foto: ZTE

ZTE

Den kinesiske produsenten ZTE har en liten godbit på lur i april. Da kommer nemlig ZTE Grand X Pro, en oppgradert versjon av ZTE Grand X. Den nye modellen får litt større skjerm, 4,5 tommer mot 4,3 på den gamle Grand X-varianten. Skjermen har en oppløsning på 1280 x 720 punkter.

Grand X Pro er ingen toppspesifisert telefon, med en Mediatek MTK6577T-systembrikke med to ARM Cortex-A9-prosessorkjerner, så ut fra spesifikasjonene tror vi telefonen vil kunne få en ganske hyggelig pris når den kommer i butikkene.

Finn beste pris på ZTE Grand X Pro i Prisguide

Mer om
annonse