Nyhet

Flommen tok NEX-7

Sony har nå utsatt både dette og A65 på ubestemt tid.

Det kommer dårlig nytt fra Thailand hvis du hadde sett for deg å ta julebildene med NEX-7 i år. Amazon.com har for øyeblikket tatt vekk muligheten for å forhåndsbestille kameraet, og Sony melder at lanseringen er utsatt på ubestemt tid. Også produksjonen av SLT-A65 vil bli utsatt etter at fabrikkgulv i Ayutthaya-provinsen er satt under vann.

Flytter produksjonen
Av Sonys tre fabrikker i Thailand, er den ene direkte berørt av flommen. Den ene av de to andre har produksjonsproblemer på grunn av dårlig tilgang på råvarer som følge av skadene på veinettet.
– Det er vanskelig for oss å si på det nåværende tidspunkt når produksjonen kan starte igjen i Thailand, uttalte Sony-talsmann George Boyd til BBC, og la til at de forsøker å flytte produksjonen til den uberørte fabrikken i Thailand samt andre steder.
Fra tidligere er det kjent at også Canon og Nikon har problemer relatert til flommen. Det er Nikons speilreflekser i DX-linjen som produseres i Thailand, og også her kan produksjonsstans føre til mangel på kamerahus utover vinteren. Problemene kommer bare et halvt år etter at Nikons fabrikker i Sendai ble rammet av jordskjelv og tsunami våren 2011.

Oversvømmelser i Thailand berører både befolkningen og industrien.

800 000 hjem under vann
Flommen i Thailand er den verste i landet de siste 50 årene, og har siden slutten av juli berørt i underkant av 10 millioner mennesker. Over 300 mennesker har mistet livet, og de materielle skadene er store. Selskaper som Seagate, Western Digital og Toshiba har rapportert om leveringssvikt, som kan føre til en noe redusert tilgjengelighet på harddisker i tiden som kommer.

(Kilder: BBC, Engadget, Techradar, Amazon, Foto: Andy Miah)

Les også
Hybridkamera for entusiaster
annonse