Her er OLED-godsaken til LG

55-tommer til å sikle av.

Vi vet fra før at LG kan det å lage gode TV-er, og det er derfor ikke så rart vi har ventet i spenning på deres 55 tommer store OLED-skjerm. I romjulen skrev vi at den først skal vises frem på årets CES-messe i Las Vegas, men nå har vi litt mer informasjon og bedre bilder av vidunderet.

Høye kostnader forbundet med OLED-produksjon har gjort at slike TV-er ikke har nådd det vanlige forbrukermarkedet, men etter at et japansk selskap i høst kunne melde om et gjennombrudd i OLED-utviklingen har det gitt TV-produsentene nytt vann på mølla.

Som seg hør og bør på en stor elektronikkmesse skal "fremtidens teknologi" vises frem, og her kommer altså LGs 55-tommer inn. TV-en er kun fire millimeter tykk og veier ikke mer enn 7,5 kilogram. Den har også en egenutviklet teknologi LG kaller 4-farget piksel (4-Color Pixels), der hvit er lagt til de vanlige fargene rød, grønn og blå. Dette skal visstnok gi en uovertruffen fargegjengivelse.

I tillegg skal TV-en visstnok være tusen ganger raskere enn vanlige LED/LCD-skjermer, noe som burde bety flytende panoreringer og skarpe bilder.

Hvor lekker og god den er i virkeligheten vet vi ikke ennå, men forhåpentligvis får våre utskremte journalister tatt en liten kikk på den når CES starter neste uke.

Kilde: Boy Genius Report

Les også
Her er OLED-fremtiden
Les også
LG vil vise frem enorm OLED-skjerm
Les også
LG slipper brillefri 3D-TV for massene
Les også
LG 55LW650W: Storebror banker lillebror
annonse