Tek.no

Nyhet

Leica M-E avduket

Får kun det "aller mest nødvendige" for fotografering

Håkon V Treider
18 Sept 2012 09:15

Leica annonserte idag i tillegg til "M" og "S", en modell strippet for alt annet enn det Leica refererer til som "kjernefunksjonene for fotografering". Det er essensielt en Leica M9 i nye klær, til en mer overkommelig pris: ca. 36 000 kroner... I pressemeldingen fra Leica står følgende: "It is the ideal entry-level model for photographers wishing to experience the fascination of M-Photography (...)". Vi skal ikke si hva vi tenker om akkurat det, men lar det være opp til leserne å få trekke sine egne konklusjoner om Leicas nye "begynnermodell". Det er nå iallfall den rimeligste måte å få kjøpt seg en ny Leica på, om ikke annet.

Les også: Ny Leica ser verden i svart/hvitt

Leica M-E med 35mm f/2.

Les også: Leica lanserer etterfølger til M9

Mens Leica M får mulighet for video-opptak i full HD, live view med focus peaking - det hele med god hjelp fra stor og ny LCD-skjerm bakpå, har Leica M-E ingen av disse "uvesentlige" funksjonene, og holder seg strikt til de mest nødvendige for fotografering. Sammenligner vi derimot Leica M-E med Leica M9 finner vi ikke så rent få likheter. Samme CCD-bildebrikke på 18 megapiklser, samme ISO-område fra 160 til 2500, samme forstørrelsesgrad for søker (0.68x) og tilslutt, samme skjerm, fremdeles på 2.5 tommer. Tar vi en titt på eksteriøret, så ser vi vel ikke akkurat noen forskjeller der heller:

Ny farge i det minste.

Det skal bli spennende å se om Leica får opp salgstallene med en litt rimeligere modell, men 36 000 er nok fremdeles langt over det de fleste anser som en fornuftig pris for et kamera. Andre derimot, som kanskje har hatt veldig lyst på Leica M9 en stund, får nå ganske nøyaktig fjorten tusen ekstra argumenter for å kjøpe M-E. Hold på lommeboka!

Oppdatering: Leica M-E får norsk veiledende utsalgspris på 40.000 kroner.

Les også: Test: Leica M9-P

Kilde: Leica

Les også
Mitt liv som syk
Les også
Smykker seg med ny kameraserie
Les også
Etterlengtet oppussing
Les også
Panasonic Lumix DMC-LX7: Supert kompaktkamera
Les også
Sonys lille storhet
annonse

Les også