Til hovedinnhold

Ny dings gir satellittdekning på mobilen

Bør være obligatorisk neste gang du bestiger Kilimanjaro eller utforsker Amazonas på egenhånd.

Vet du hva Thor Heyerdahl, Fridtjof Nansen og Roald Amundsen hadde til felles? Alle var modige eventyrere, men ingen av dem hadde med seg satellittelefon når de var ute og satte Norge på kartet.

Hvis eventyrlysten pipler i blodet ditt, og du vil trosse naturens kjempekrefter ved et gigantisk fjell, teste tålmodigheten i en glovarm ørken eller utforske uberørt jungellandskap og regnskog, bør du sørge for å ha med deg en satellittelefon. Ohgizmo.com omtaler nå en satellittmottaker som kan kobles til smartmobilen din, slik at du slipper å kjøpe en egen satelittmoibil.

Dingsen har fått navnet Spot Connect og støttes av Apple iPhone og Android-mobiler (v. 2.0 eller nyere). Med denne mottakeren kan du sende korte "check-in"-meldinger (maks 41 tegn om gangen), som også kan kopieres til Facebook eller Twitter, samt skrive korte e-poster, sende SOS-melding til en redningssentral eller aktivere sporing slik at ferden din registreres. Imidlertid kan du faktisk ikke ringe via dingsen, og derfor vil det fortsatt være mer aktuelt med en ordinær satellittmobil for en del moderne eventyrere.

Billigere løsning?

En satellittmobil, som for eksempel IsatPhone Pro koster over 7000 kroner – og dette er en relativt billig variant. Hvis du klarer deg fint med å sende melding kan kanskje Spot Connect være en gunstigere løsning. Dingsen kobles til din smartmobil via Bluetooth, og via en egen app fra produsenten kan du sende meldingene dine fra toppen av Mount Blanc eller på safari i Kalahari-ørkenen.

Spot Connect tåler temperaturer ned til minus 25 grader, og opp til 60 pluss. Du kan derimot ikke ta med deg denne de 8850 meterne opp til toppen av Mount Everest, fordi den tåler "bare" 6500 høydemeter. Den er for øvrig IPX7-sertifisert, hvilket betyr at den tåler å ligge under vann i 30 minutter, så lenge det ikke er dypere enn en meter. Dingsen drives på to vanlige AA-batterier, noe som holder i fire til 11 dager, avhengig av bruk.

Prisen på Spot Connect er 169 dollar – ganske nøyaktig en norsk tusenlapp –, men i tillegg trenger du abonnement hos Spot som koster 585 kroner i året. Dette er fortsatt en rimeligere løsning enn å kjøpe en ny satellittmobil hvis du skal ut på oppdagelsesferd.

Les også: Test av satellittmobilen IsatPhone Pro

(Kilder:Ohgizmo.com, Spot Connect)

annonse